Z ultralahkim letalom se je podal med 3000 plamencev

V ponedeljek se je v laguni v okolici Gradeža pilot ultralahkega letala podal med približno 3000 plamencev in jih skušal “spodbuditi”, da bi vzleteli ter jih tako posneti v letu.

Let je ujela fotografinja Margitta Schuff Thomann. Foto: Margitta Schuff Thomann
Let je ujela fotografinja Margitta Schuff Thomann. Foto: Margitta Schuff Thomann

GRADEŽ > Tržaški časnik Il Piccolo namreč poroča, da je sicer izkušeni pilot na ultralahko letalo namestil go pro kamero, s katero je želel posneti “rožnato armado” v letu.

A takoj so se zganili ljubitelji ptičev, ki grozijo z ovadbami. Časnik po poročanju očividcev navaja, da se je pilot najmanj štirikrat spustil do plamencev, njegov let pa je “ovekovečila” fotografinja Margitta Schuff Thomann.

Pilot iz okolice Latisane je za Il Piccolo povedal, da se opravičuje za svoje dejanje ter da se mu niti približno ni sanjalo, da bi njegovo početje lahko izzvalo take reakcije. Nameraval je narediti posnetek za zasebne namene, ki bi ga pokazal prijateljem, je dejal.

Njegovo dejanje je sicer spodbudilo razpravo o regulaciji tovrstnih letov, še posebej znotraj naravnih rezervatov, kjer naj bi bilo prepovedovano letenje pod 300 metri, a v poletnem času, dodaja še Il Piccolo.

Video je dosegljiv na zgornji aktivni spletni povezavi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano