Slovenščina z empatijo v kavarni San Marco

V znani tržaški kavarni San Marco bo v torek, 27. septembra, ob 18. uri, srečanje z naslovom Slovenščina z empatijo - Lo sloveno con empatia.

Kavarna San Marco v Trstu Foto: Nika Furlani
Kavarna San Marco v Trstu Foto: Nika Furlani

TRST > Srečanje že tretjič pripravlja tržaška Slovenka Elena Cerkvenič, ki je diplomirala iz tujih jezikov in literature.

Ni nujno, da brezhibno obvladamo slovenščino, da se lahko sproščeno pogovarjamo o temah, ki zadevajo slovensko kulturno in jezik, pravi. Izhodišča za pogovor so lahko izkušnje, ki jih ima vsak na različnih področjih slovenske kulture in jezika. Namen srečanja je, “da se dvojezično pogovarjamo o temah, ki zadevajo slovenski jezik in slovensko kulturo ter preko empatičnega pristopa ojačimo medkulturni dialog. Zaželjeno je poudarjati medsebojne medkulturne relacije, medkulturna prepletanja,” je s sporočilu za javnost izpostavila Cerkveničeva.

Udeleženke in udeleženci srečanja se bodo tako lahko pogovarjali o knjigah slovenskih avtorjev ali poizvedovali po njih, o slovenskih filmih, režiserjih, pevcih in pevkah, gastronomiji, filozofiji, umetnosti, turizmu, družinah, šoli, gledališču ...

Udeležba na srečanju je brezplačna, udeleženci pa lahko pridejo kadarkoli v času srečanja in ga lahko tudi predčasno zapustijo. Srečanje je dvojezično; kdor obvlada dva jezika, se lahko izraža dvojezično. Udeleženke in udeleženci, ki pripadajo slovenski kulturni in jeziku ali ki so dvojezični, se lahko izrazijo v slovenščini in nato povedo isto misel tudi v italijanščini.

Spletno uredništvo


Najbolj brano