Pravila za izrabo časopisnega prostora pred predsedniškimi volitvami

V skladu z uredniško politiko Primorskih novic bomo v času volilne kampanje za volitve predsednika Republike Slovenije vsem kandidatkam in kandidatom omogočili enake pogoje in možnosti za predstavitev njihovih programov.

 Foto: STA
Foto: STA

Primorske novice bomo predvolilne predstavitve kandidatk in kandidatov objavljale kot plačane oglase po veljavnem ceniku. Oglasni prostor je dosegljiv vsem pod enakimi pogoji. V uredništvu bomo poskrbeli, da bodo pri naročenih oglasih razločno navedeni naročniki objave, kakor tudi za to, da se bodo vsi tovrstni oglasi grafično razlikovali od novinarskih prispevkov.

Pri predstavljanju stališč kandidatk in kandidatov si v uredništvu pridržujemo pravico do presoje glede njihove objave, krajšanja, smiselnega povzemanja, obdelave in opremljanja. Predvolilne aktivnosti bomo samostojno spremljali z različnimi novinarskimi zvrstmi ob upoštevanju profesionalnih načel in Kodeksa novinarjev Slovenije.

V času volilne kampanje ne bomo objavljali nobenih prispevkov kandidatov, zunanjih sodelavcev in bralcev, za katere bomo ocenili, da so volilna propaganda.

ANTIŠA KORLJAN,

odgovorni urednik PN


Najbolj brano