Začelo se bo z vojno

Drevi ob 20. uri bo drugo izvedbo Drama Festivala v Ljubljani odprla tržaška predstava Trst, mesto v vojni.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA, TRST > Festival se bo pričel z gostujočo koprodukcijo Slovenskega stalnega gledališča Trst, Stalnega gledališča Furlanije-Julijske krajine in društva Casa del lavoratore teatrale Trst. Dvojezično predstavo Trst, mesto v vojni (na fotografiji) je ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne po dramskih predlogah Marka Sosiča in Carla Tolazzija na oder postavil režiser Igor Pison, ki bo jutri ob 17. uri sodeloval tudi v Režijskem dialogu: v kavarni ljubljanske Drame se bo novinarka Patricija Maličev pogovarjala z njim, Matejo Koležnik in Eduardom Milerjem.

Na festivalu se bodo vrstili tudi spremljevalni pogovori z ustvarjalci, ki jih bodo vodili Saša Pavček, Jernej Šugman, Brane Šturbej, Marko Mandić, Patricija Maličev in Matej Bogataj, ter večerni koncerti na vrtu za Dramo.

Na sporedu letošnjega Drama Festivala je osem uprizoritev domačih in tujih gledališč, med njimi tudi predstava Otroci Adama in Eve v režiji Jana Cvitkoviča, ki jo bo SNG Nova Gorica na zaključni dan, v nedeljo ob 18. uri, uprizorilo na odru Male drame. AG


Najbolj brano