Umrla pevka Tatjana Gros

V torek je v 68. letu starosti umrla slovenska pevka Tatjana Gros. Grosova sodi v zlato generacijo slovenskih izvajalcev. V spomin mnogih se je zapisala s pesmijo Zato sem noro te ljubila, s katero je zmagala na Slovenski popevki.

V 68. letu starosti je umrla nekdanja pevka Tatjana Gros.
V 68. letu starosti je umrla nekdanja pevka Tatjana Gros. 

LJUBLJANA > Grosova se je rodila 21. marca 1948 v Novem mestu. S petjem je bila povezana že v osnovni šoli, kjer je prepevala kot solistka in zborovska pevka. Po končani gimnaziji in nižji glasbeni šoli, kjer se je učila igranja klavirja, je v rojstnem mestu sodelovala s skupino Dizzy Combo in se že z 19 leti začela poklicno ukvarjati z glasbo.

Na Slovenski popevki je prvič nastopila leta 1967 s popevko Klic iz Divjine avtorja Janeza Jemca. Tri leta kasneje je na istem festivalu zapela Ljubim te, leta 1973 pa je s popevko Jožeta PrivškaZato sem noro te ljubila na Slovenski popevki zmagala po izboru mednarodne žirije. Avtor besedila pesmi je Miroslav Košuta.

Na Slovenski popevki je sodelovala še leta 1974, tudi s Privškovo skladbo Zelena leta, za katero je besedilo napisala Elza Budau. Zanjo je prejela prvo nagrado strokovne žirije.

Pozneje se je ukvarjala z duhovnostjo in ezoteriko. Je soavtorica knjige Svetlobni križi in drugi čudeži, ki je izšla leta 1999.

STA


Najbolj brano