Toxine v Kosovelu

Po izdaji prvenca Ever Wordless maja 2013 pri mariborski založbi Sukulturni azil/Akord Records, člani koprske skupine Toxine ne počivajo.

Po izdaji prvenca Ever Wordless maja 2013 pri mariborski založbi Sukulturni azil/Akord Records člani koprske skupine Toxine  ne počivajo. Foto: Maja Pertič Gombač
Po izdaji prvenca Ever Wordless maja 2013 pri mariborski založbi Sukulturni azil/Akord Records člani koprske skupine Toxine ne počivajo. Foto: Maja Pertič Gombač

SEŽANA > Po promocijskem koncertu v Figa Rock baru so Tomi Toth (vokal), Samo Turk (kitara), Jaša Hedžet (bas) in Gregor Brajkovič (bobni) promocijo albuma nadaljevali na festivalih MareziJazz in Pivo in cvetje ter v koprski Taverni. V studiu televizije RTS v Mariboru so v živo odigrali skladbo Janez Novak, s katero so sodelovali na kompilaciji Rokerji pojejo pesnike 2013, kjer so uporabili maske Sabine iz filma Razredni sovražnik, kar je režiser Rok Biček komentiral: “Zelo fajn, zelo filmsko. En posnetek, eno življenje ... Toxine (vam) strga masko z obraza!.”

Po šestih izdanih singlih in treh videospotih, posnetih v lastni režiji, imajo v žepu končan drugi album, ki čaka na izdajo. Na njem bo enajst novih skladb, ki bodo presenetile s svojo drugačnostjo. Slišati bo namreč vse od že znanega funk-rocka, prek drum'n'bassa, popa do progresivnega rocka in trših metalskih ritmov.

O tem se boste lahko prepričali na koncertu v sežanskem Kosovelovem domu v petek, 20. marca, ob 21.30, ko bodo predpremierno predstavili nov material. Koncert bo poseben tudi iz vizualnega zornega kota - kako, naj ostane skrivnost. Obeta se torej nov interdisciplinarni umetniški spektakel skupine Toxine.

NR


Najbolj brano