Sting: sinoči na Mittelfestu v Čedadu, drevi v puljski areni (video)

Sloviti angleški kantavtor Sting je 26. festival Mittelfest sinoči v Čedadu veličastno sklenil s koncertom, med katerim je nizal svoje velike hite in varnostnikom v glavo vbijal, naj za božjo voljo pri miru pustijo obiskovalce, ki nočejo sedeti, marveč plesati in prepevati pod odrom - kakor se za rockovsko zabavo tudi spodobi!

Sting na odru v Čedadu  Foto: Andraž Gombač
Sting na odru v Čedadu  Foto: Andraž Gombač

ČEDAD > Na prostranem čedajskem travniku v parku Lesa je Carlos Santana julija lani moral skrajšati koncert, saj se je iz neba ulilo kot na sodni dan. Ob tokratnem izteku Mittelfesta je bilo nebo bolj usmiljeno - izlilo se je prej, tako da je občinstvo pravočasno lahko zapolnilo razmočeni travnik, posejan s sedišči, za katerimi se je odpiral še prostor za stojišča.

Na oder je najprej prikorakal 40-letni Joe Sumner, zabrenkal na kitaro ter precej premraženo občinstvo ogrel z 20-minutnim kantavtorskim programom. Premore nezgrešljiv “stingovski” vokal, s katerim je poslušalce pripravil na očetov nastop.

Občinstvo je ogrel Stingov sin Joe Sumner.

Sting, kot Gordon Matthew Thomas Sumner leta 1951 rojen v Wallsendu na severovzhodu Anglije, je v uri in 38 minutah nanizal 22 pesmi, od tega kar devet iz opusa svojega nekdanjega benda, mogočnih The Police. Občinstvo so navdušile Synchronicity II, Spirits in the Material World, Every Little Thing She Does Is Magic, Message in a Bottle, Walking on the Moon, So Lonely, Roxanne, Next To You in Every Breath You Take, pa tudi izbor s Stingove samostojne poti: Englishman in New York, Mad About You, Fields of Gold, Desert Rose, Fragile in druge.

Občinstvo se je lepo odzvalo tudi na nekaj novih skladb, s katerimi je Sting predstavil svoj dvanajsti studijski album 57th & 9th, s katerim se je po 13 letih preizkušanja drugih glasbenih zvrsti vrnil k čistemu rocku.

V šestčlanskem bendu je kot spremljevalni vokalist in kitarist nastopil tudi njegov sin Joe, ki se je lani umrlemu Davidu Bowieju poklonil z izvedbo pesmi Ashes To Ashes.

Sting bo s svojo tovarišijo drevi nastopil v puljski areni, kjer mu bodo podelili hrvaško glasbeno nagrado porin za življenjsko delo.

Več v jutrišnjih Primorskih novicah.

AG


Najbolj brano