Steroephonics z novim albumom obuja svoje valižanske korenine

Britpop skupina Steoreophonics se vrača z devetim studijskim albumom, s katerim obuja svoje valižanske korenine. Album uteleša duh rudarske vasice Cwmaman v južnem Walesu, kjer je skupina nastala. V 20. stoletju se je vasica borila s propadom rudarske industrije.

Britpop skupina Steoreophonics se vrača z devetim studijskim albumom, s katerim obuja svoje valižanske korenine. Foto: Vir: Wikipedia
Britpop skupina Steoreophonics se vrača z devetim studijskim albumom, s katerim obuja svoje valižanske korenine. Foto: Vir: Wikipedia

LONDON > Ime albuma, ki dobesedno pomeni Ohrani vas pri življenju, so člani skupine našli v zapiskih za svoj prvi album Word Gets Around (1997). "Izraz sem slišal, ko sem bil še otrok in pomeni ostati vesel, trdno delati, ampak uživati," je povedal pevec in kitarist skupine Kelly Jones.

Skupina Steoreophonics je nastala leta 1992 in se prebila na vrh glasbenih lestvic, ko so podobne britpop skupine, kot so Oasis, Blur in Pulp, dosegle svoj vrhunec.

So ena redkih skupin, ki se jim je uspelo s petimi zaporednimi albumi - od Performance And Cocktails (1999) do Pull The Pin (2007), uvrstiti v vrh britanskih glasbenih lestvic. Znani so predvsem po skladbah, kot so Maybe Tomorrow in The Bartender And The Thief.

Stereophonics bodo nocoj nastopili na festivalu Rock en Seine v Franciji in 13. septembra na Lollapaloozi v Berlinu. Naslednjo serijo koncertov bodo nanizali od oktobra dalje.

STA


Najbolj brano