Satisfaction praznuje

Ob petdeseti obletnici skladbe Satisfaction legendarne skupine Rolling Stones pripravlja Radio Koper jutri ob 21.30 veliki radijski koncert v palači Panatoiopolo v Bertokih.

Tako so pred tremi leti Tomislav Jovanović-Tokac,  Samo 
Budna, Rudi Bučar in  Matevž Šalehar-Hamo (z leve)  zaigrali 
uspešnice Rolling Stonsov.  Foto: Davor Remec
Tako so pred tremi leti Tomislav Jovanović-Tokac, Samo Budna, Rudi Bučar in Matevž Šalehar-Hamo (z leve) zaigrali uspešnice Rolling Stonsov.  Foto: Davor Remec

BERTOKI > Organizatorji so koncert poimenovali Rolling Stones: drugi način življenja. Največje uspešnice angleških rockerjev bodo zaigrali Rudi Bučar, Samo Budna, Matevž Šalehar - Hamo in Tomislav Jovanović - Tokac.

Zamisel o takšnem koncertu je zaživela pred tremi leti, ko je skupina Rolling Stones slavila pol stoletja obstoja. Takrat je Radio Koper pripravil niz oddaj Rolling Stones: način življenja, v katerih je poleg vseh znanih in manj znanih uspešnic predstavil tudi podrobnosti iz življenja teh angleških rockerjev. Za veliki finale pa sta avtorja oddaje, Iztok Novak - Easy in Goran Gregorič - Jagger, pripravila koncert z največjimi uspešnicami Rolling Stonesov, ki je mnogim ostal v nepozabnem spominu. In odločitev o podobnem koncertu je bila na dlani.

Goran Gregorič - Jagger je o koncertu povedal: “Ne gre za standardni koncert, saj se izvajalci nahajajo na odru, sredi prizorišča, obkroženi z občinstvom in med izvajanjem pesmi sedijo za mizo, kar ustvarja posebno vzdušje med glasbeniki in občinstvom. Pred koncertom bodo obiskovalci koncerta lahko slišali raritete Rolling Stonesov, sledil pa bo nastop Divjih žrebcev, ki so si naziv nadeli po pesmi Wild Horses. Hamo, Samo, Rudi ter Tokac bodo zaigrali priredbe znanih in tudi manj znanih pesmi tega največjega rock benda.”

Skupino Rolling Stones so, kot je znano, ustanovili Mick Jagger, Keith Richards in Brian Jones. Prvič so skupaj zaigrali v klubu Marquee, skupaj s še tremi glasbeniki, leta 1962. Peta simfonija rock glasbe, Satisfaction, velja za eno najpopularnejših rock skladb vseh časov s statusom rockovske klasike. Avtor te znane melodije je legendarni kitarist skupine Rolling Stones, Keith Richards.

Dogodek pripravlja Radio Koper skupaj s kulturno-športnim društvom Samo Bertoki, radijski koncert pa obenem pomeni tudi uvod v tradicionalne poletne glasbene večere v Bertokih.


Najbolj brano