Rock borela za uvod

Vrtojba bo ta konec tedna v znamenju tradicionalne Boreljade. Uvod v to etnološko, kulturno, turistično in športno prireditev bo jutrišnja Rock borela. Z odra Hit šport centra bodo od 21. ure dalje grmeli Elvis Jackson, Zaklonišče prepeva, Primarna in HairX.

V Hit šport centru v Šempetru bodo jutri zažigali tudi 
Zaklonišče prepeva.   Foto: Andrej Zavašnik
V Hit šport centru v Šempetru bodo jutri zažigali tudi Zaklonišče prepeva.  Foto: Andrej Zavašnik

ŠEMPETER, VRTOJBA > Rock borela že 13 let hodi z roko v roki z Boreljado oziroma Praznikom borele, pod katerega se podpisuje Krajevni odbor Vrtojba. Boreljada v Vrtojbo vsako leto privabi številne obiskovalce od blizu in daleč. Tudi letos bo tako, če le ne bo preveč nagajalo vreme.

Dogajanje je razdeljeno v tri sklope: petkov rockerski večer Rock borela organizira društvo Gas Vrtejba, ki prav letos praznuje že 15 let uspešnega povezovanja mladih na različnih področjih, s poudarkom na aktivnem preživljanju prostega časa. Svoj rojstni dan bodo “gasovci” obeležili s koncertom v Hit šport centru v Šempetru. Koncert se bo pričel ob 21. uri, na odru pa se bodo zvrstili Elvis Jackson, Zaklonišče prepeva, Primarna in HairX. Cena vstopnice je deset evrov.

Osrednje sobotno dogajanje bo pred Mladinskim centrom v Vrtojbi. Ob 14. uri bo zaživela t. i. Ulica okusov - stojnice s hrano, pijačo in domačo obrtjo, ob 21. uri pa bo koncert Vlada Kreslina s triom. Vstopnine ni.

Nedelja bo minila v znamenju tradicionalnega sprevoda borel - enostavnih kmečkih vozil na dveh kolesih, ki so na podeželju v preteklosti imela silno pomembno vlogo. Sprevod se bo začel ob 15. uri na parkirišču pred vrtcem. Na borelah se bodo letos poleg drugih predstavile članice Društva žena Vrtojba z različnimi jedmi iz njihovega kraja. Že ob 11. uri pa se bosta v športnem parku v Renčah pomerili nogometni ekipi “Dolnje” in “Gornje” Vrtojbe. Tradicionalni tek za borelami, ki ga organizira Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino (KŠTM) Občine Šempeter-Vrtojba, pa so zaradi slabega vremena z 10. septembra prestavili na 22. oktober. PV


Najbolj brano