Rock bo še zadnjič omrežil Batuje

Status najdaljšega koncerta poletja v Vipavski dolini že 15 let ohranja dogodek Rock Batuje. Danes ga organizatorji prirejajo zadnjič, zato bo še posebej slovesno. Nastopile bodo zasedbe Mi2, Tabu, Zmelkoow, Skalp, Unitisti in DJ Riki.

Skupina Mi2 bo prvič zaigrala na odru  Rock Batuje. Foto: Alenka Peterlin
Skupina Mi2 bo prvič zaigrala na odru Rock Batuje. Foto: Alenka Peterlin

BATUJE > Drevi se v Batujah obeta še zadnji osemurni koncert Rock Batuje v 15-letni zgodovini dogodka, ki ga prirejajo člani Kulturno-turističnega društva Liebenhaus.

Že od leta 2002 je koncert Rock Batuje sinonim za najdaljšo poletno rock zabavo v Vipavski dolini. Letos pa bodo tradicionalno glasbeno zabavo, ki praznuje 15. obletnico, organizatorji sklenili. “Na žalost smo prišli do točke, ko smo ugotovili, da kot prostovoljci že 15 let delamo eni in isti ljudje, podmladka je zelo malo in večinoma ni zainteresiran za takšen organizacijski zalogaj. Spoznali smo, da je začetno navdušenje, s katerim smo se vsako leto lotevali prireditve, izpuhtelo,” je razloge za ukinitev dogodka Rock Batuje nedavno opisal Jan Zelinšček, vsakoletni glavni organizator prireditve.

Kljub temu da se dogodek poslavlja s poletnega koncertnega zemljevida Primorske, pa obiskovalcev jutri ne bo pustil ravnodušnih. Kot vsako leto do sedaj so tudi tokrat organizatorji pozornost dali slovenskim glasbenikom, ki bodo oder zavzeli ves današnji večer ter sobotno noč. Prizorišče v batujskem športnem parku bodo odprli ob 20. uri. Koncert bo otvorila lokalna zasedba Unitisti. Ob 21.30 bo na vrsti skupina Tabu, ob 23. uri pa zasedba Mi2. Ob polnoči in pol bo čas za primorske zabavljače Zmelkoow, kot zadnji pa bodo na oder stopili “krivci”, da je dogodek Rock Batuje sploh nastal - skupina Skalp. Vmes bo glavni povezovalec dogajanja DJ Riki. AC


Najbolj brano