Razposajena Katalena napolnila vrt Pokrajinskega muzeja

Ljubljanska zasedba Katalena, sicer stara znanka koprskih odrov, je sinoči skorajda do zadnjega kotička napolnila vrt za koprskim Pokrajinskim muzejem in razposajeno zaključila letošnji festival Jeff.

 Foto: Tadej Gorup
Foto: Tadej Gorup

KOPER > Katalena je bila namreč kar nekajkrat gostja še ene zelo priljubljene koprske prireditve Oživele ulice, ki jo prav tako organizira Klub koprskih študentov in dijakov, na Jeffu pa je nastopila drugič. Tokrat so Katalenci v Kopru predstavili svoj najnovejši album, ki je že šesti po vrsti, in nosi naslov Enci Benci Katalenci.

Najnovejši plošči, v kateri so se glasbeno poigrali s slovenskimi izštevankami, so posvetili prvi del koncerta. V drugem delu pa so postregli s svojim že zimzelenim etno repertoarjem, ki je pri občinstvu naletel na najbolj bučen odziv. Sinoči smo pogrešali le karizmatičnega multiinstrumentalista Boštjana Gombača, kar pa ni okrnilo kakovosti koncerta, saj ga je glasbeno zelo dobro nadomestil Primož Fleischman. A Katalenini oboževalci, vajeni besednih in glasbenih vragolij v navezi Gombač - Boštjan Narat (kitarist in spremljevalni vokalist Katalene), so ostali praznih rok.

BP


Najbolj brano