Rai se bo lotil TV serije Ime rože

V Italiji bodo posneli televizijsko serijo po znamenitem romanu Umberta Eca Ime rože. Po pisanju rimskega časnika La Repubblica je producent Matteo Levi dobil avtorske pravice in bo serijo posnel v produkciji italijanske televizije RAI.

Sean Connery kot William von Baskerville
Sean Connery kot William von Baskerville 

RIM > Kot scenarist bo sodeloval Andrea Porporati, piše la Repubblica. “Snemati po Ecovem romanu, ki je najbolj razširjeno delo v italijanskem jeziku v zadnjih 50 letih, je velik izziv,” je dejal.

Imena režiserja in igralcev so zaenkrat še neznanka, film pa naj bi pričeli snemati prihodnje leto.

Eco je s projektom zadovoljen. “Ime rože je zelo zapleten roman za filmsko priredbo, veliko primernejši je za serijo,” je dejal. Po njegovi uspešnici je že leta 1986 režiser Jacques Annaud posnel film, v katerem je v vlogi Williama von Baskervilla zaigral Sean Connery.

Zgodba romana Ime rože je postavljena v srednjeveški samostan v 13. stoletju, kamor frančiškan Viljem iz Baskervilla in njegov učenec Adson prideta preiskovat serijo nepojasnjenih smrti. Kmalu naletita na globljo zaroto, v katero se vpletejo tudi predstavniki inkvizicije.

V slovenščini je roman prvič izšel leta 1984 pri založbi Mladinska knjiga v prevodu Srečka Fišerja, pozneje je bil večkrat ponatisnjen.

STA


Najbolj brano