Poredni gosti so Chucku pomahali v slovo (foto+video)

Tja, kjer so pred četrt stoletja vadili in snemali, so se trdoživi in še zmeraj odštekani Zmelkoow v soboto vrnili z novim albumom Pionirji divergentnega marketinga. Njihovim naukom je prisluhnil poln Center mladih Koper.

Zmelkoow so na odru domačega mesta prepletali nove  pesmi, uspešnice in raritete. Foto: Andraž Gombač
Zmelkoow so na odru domačega mesta prepletali nove pesmi, uspešnice in raritete. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Občinstvo so uvodoma ogrevali obalni mladci, zbrani v bendu The Proximians. Četudi so si nadeli angleško ime, njihove pesmi odlikujejo premišljena slovenska besedila, tudi družbenokritična - v Socialnosti opisujejo novodobne ljudi, pripete na telefone in zaklenjene v lastne svetove. Klasično rock zasedbo bogati še violina, ki lepo poudarja poetično melanholijo.

Po mladi tovarišiji, ki se je s klasiko Tina poklonila še Danilu Kocjančiču, so na oder prikorakali veterani Zmelkoow. Na pot so krenili brez volana in bremz, s ciglo na gasu in osebno v ustih, kot prepevajo v pesmi Ljubo doma, mi pa pri Ljubotu.

V debelih dveh urah so zaigrali večino pesmi z novega albuma, od nanovo posnete Zlate ribice do duhovitega Konca sveta, v katerem opevajo prihajajoči konec, najpomembnejši dogodek v zgodovini, ki pa utegne odpasti zaradi dežja. Kakor odpade tudi revolucija - ker “gremo v šoping”, na odprtje novega hipermarketa, kakor prepevajo v pesmi Pussy revolucija.

Pričakovane hite so popestrile manj znane stare pesmi, ki jih bend ni že dolgo igral in ki jih je občinstvo izbralo z žrebanjem “kinder jajčk”. Tako je zazvenela Master Blaster Stevieja Wonderja v divji verziji, zatem pa še Kdo se je zbral? z istoimenskega prvenca skupine.

Basist Žare Pavletič je postregel z igrivimi rimarijami, ki jih pesni zadnje čase, ob izteku večera pa je do benda prišla še novica o smrti Chucka Berryja. Velikanu v čast so zaigrali Poredne goste. AG


Najbolj brano