Editors prižgali festival No Borders v Trbižu (video)

Če želiš lepo urejen festival, ga seveda pričneš z Uredniki. Angleški indie rokerji Editors so sinoči na Trgu zedinjenja v Trbižu ognjevito prižgali festival No Borders, ki na tromeji z univerzalnim jezikom glasbe ruši meje ter povezuje obiskovalce iz Italije, Avstrije in Slovenije.

 Tom Smith  Foto: Andraž Gombač
Tom Smith  Foto: Andraž Gombač

TRBIŽ > Petčlanska tovarišija Editors, ki jo vodi karizmatični, strastni, odštekani, hipermotorični pevec in kitarist Tom Smith je koncert odprla s čisto novo, še neobjavljeno pesmijo Cold, v nadaljevanju pa nanizala še nekaj svežih skladb in jih prepletla s starejšimi, ki so v oboževalskem plemenu že dosegle status klasik: Blood, Smokers Outside the Hospital Doors, Eat Raw Meat = Blood Drool ...

Uro in pol dolg nastop, ki ga je že pri drugi pesmi doletel kratki stik in izpad elektrike, je kajpada veličastno sklenila uspešnica Papillon.

Občinstvo je pred nastopom glavnih zvezd ogreval mlad furlanski kantavtor Leonardo Duranti, ki je med drugim zapel tudi stari mojstrovini, The Weight skupine The Band in Hendrixovo Crosstown Traffic.

V prihodnjih dneh in tednih se bo v Trbižu zvrstilo še veliko glasbenikov: drevi bo tam nastopila 30-letna angleška kantavtorica in igralka Joss Stone, v nedeljo pa svetovno uveljavljeni avstrijski skladatelj in DJ Parov Stelar, leta 1974 v Linzu rojen kot Marcus Füreder.

Avgust bo v znamenju italijanskih glasbenikov: nastopili bodo pevec in trobentač Roy Paci ter producent s Sicilije John Lui, kantavtorja Carmen Consoli in Vinicio Cappossela, Oktet Lussari ... Festival bo 26. avgusta sklenila furlanska tovarišija: raper Doro Gjat s skupino Play Desnuda.

AG


Najbolj brano