Zaradi groženj hčerki v pripor

V okolici Renč je 42-letni Makedonec v torek v zgodnjih jutranjih urah že drugič ta mesec družinskim članom grozil, da bo njihovo hišo zažgal. Zaradi suma kaznivih dejanj nasilja v družini in povzročitve splošne nevarnosti so moškega privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Državljan Makedonije je ta mesec že dvakrat grozil družinskim članom. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Državljan Makedonije je ta mesec že dvakrat grozil družinskim članom. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

RENČE > V torek v zgodnjih jutranjih urah je več policijskih patrulj posredovalo v enem od naselij v bližini Renč, kjer je 42-letni državljan Makedonije, ki sicer živi v Gorici, pred stanovanjsko hišo hčerke grozil, da bo zažgal hišo, uničil drugo premoženje in tamkajšnjim stanovalcem stregel po življenju. Nato naj bi vlomil v spodnje prostore stanovanjske hiše.

S podobnimi grožnjami, da bo “hišo vrgel v zrak in vse pobil”, je družinske člane prestrašil že v začetku meseca. Takrat je povzročil manjšo eksplozijo. Moškega so po prvem incidentu sprejeli v idrijski psihiatrični bolnišnici, nato pa so ga premestili v bolnišnico v Gorico, od koder so ga izpustili.

Policisti so 42-letniku, ki je nosil svetel kavbojski klobuk, v torek zjutraj na kraju dogodka odvzeli prostost in ga po spisani kazenski ovadbi privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča. Ta je zoper državljana Makedonije odredil pripor, kjer ostaja zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti. Na novogoriškem tožilstvu naj bi obtožnico zoper njega spisali zaradi suma storitve kaznivih dejanja nasilja v družini in povzročitve splošne nevarnosti.

AC


Najbolj brano