Zamaskirani ropar z injekcijsko iglo grozil trgovki

V ponedeljek zvečer sta se v dveh trgovinah na Goriškem zgodila podobna ropa, natančneje roparski tatvini. Neznanec naj bi v Mercatorjevi trgovini prodajalki grozil z injekcijsko iglo, v Eurospinu pa menda z nožem. Na novogoriški policijski upravi podrobnosti obeh primerov včeraj niso razkrili, potrdili so le, da preiskujejo roparski tatvini, ki sta se zgodili v dveh trgovinah.

V ponedeljek zvečer naj bi ropar prodajalki v Eurospinu 
zagrozil, a  naj bi odšel praznih rok.  Foto: Leo Caharija
V ponedeljek zvečer naj bi ropar prodajalki v Eurospinu zagrozil, a naj bi odšel praznih rok.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, ŠEMPETER PRI GORICI > Zamaskirani ropar manjše postave je po naših podatkih v Mercatorjevi trgovini na Delpinovi ulici predsinočnjim prodajalki grozil z okrvavljeno iglo. Zahteval je, naj odpre blagajno. To je prodajalka tudi storila, ropar pa je iz nje odnesel denar, sedel na kolo in se odpeljal. Vse skupaj naj bi se zgodilo zelo hitro.

V drugi trgovini, menda v Eurospinu v Šempetru pri Gorici, pa naj bi ropar trgovko prijel za vrat in ji grozil z nožem, naj odpre blagajno.

“Lahko potrdimo, da novogoriški policisti in kriminalisti obravnavajo dve kaznivi dejanji roparskih tatvin, ki sta se v ponedeljek v poznih popoldanskih urah zgodili na območju Nove Gorice in Šempetra pri Gorici,” nam je včeraj povedal tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik. Dodal je še, da sta v obeh primerih neznana storilca od uslužbenk dveh trgovin zahtevala gotovino. V katerih trgovinah sta se zgodili roparski tatvini, pa ni želel razkriti.

Po podatkih policije je ropar v novogoriški trgovini iz blagajne ukradel nekaj sto evrov, v šempetrski trgovini pa je neznanec po dejanju zbežal praznih rok. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi, da bi izsledili storilca. O obeh primerih so policisti obvestili tudi državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika.

“Drugih podrobnosti zaradi interesa policijske preiskave v tem trenutku ne moremo posredovati,” je še dodal Božnik.

V začetku decembra je Novogoričane že vznemirjal nepridiprav, ki je trem domačinkam ukradel torbice. Prvi je grozil z nožem, ji ukradel torbico, nato pa jo je med begom odvrgel. Druga je hotela pomagati neznancu, ki je bil sklonjen v podhodu garažne hiše, a je samo hlinil. Ko je ženska prišla do njega, je nenadoma skočil in ji iz rok iztrgal torbico. Tretji ženski je torbico in nakupovalno vrečko poskušal iztrgati, ko je stala ob avtobusni postaji. Policisti so preiskovali tudi možnost, da so vsi trije primeri povezani.

SP, MM, AT


Najbolj brano