Zaletel se je v vodnjak

Včeraj ob 14.25 so policiste obvestili o prometni nesreči zaradi neprilagojene hitrosti v naselju Grgar, v kateri je bil sam udeležen voznik avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 45-letni voznik osebnega vozila peljal po regionalni cesti iz smeri Čepovana proti Prevali.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Med vožnjo je v ovinku v Grgarju zapeljal naravnost in se zaletel v vodnjak. Voznik se je v prometni nesreči predvidoma lažje poškodoval. Na kraju prometne nesreče so poškodovanega voznika zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ga nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so zoper voznika odredili strokovni pregled z namenom ugotavljanja vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Prometni policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče glede na ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Vlomil v gostilno v Kortah

Včeraj ob 10.30 so policiste obvestili, da je ponoči nekdo vlomil v gostilno v Kortah. Storilec je vlomil skozi okno v pritličju in ukradel 100 evrov ter tobačne izdelke v vrednosti približno 300 evrov.

Kradli iz stanovanj v Piranu

Policisti so včeraj med 13. uro in 15.30 obravnavali tri vlome v stanovanja v Piranu. Iz dveh nezaklenjenih stanovanj je storilec odnesel torbici z dokumenti in denarjem ter s tem eno lastnico oškodoval za 150, drugo pa za 100 evrov. V tretje stanovanje je vstopil tako, da je odprl priprta polkna, raztrgal komarnik in vstopil skozi odprto okno. Ukradel je računalnik s polnilcem ter videokamero s polnilcem. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Nekaj minut po prejemu zadnjega obvestila o vlomu so policisti prijeli 45-letnega domačina, ki ga utemeljeno sumijo zgoraj navedenih vlomov v Piranu in mu odvzeli prostost. Pri sebi je imel računalnik in videokamero z zadnjega vlomilskega podviga.

Rezal oljke in cev

Včeraj so policiste obvestili, da je neznanec ponoči poškodoval oljke in namakalni sistem v nasadu na Humu. Ugotovljeno je bilo, da je odrezal dele dreves dvanajstih sadik. Poleg tega je na več mestih prerezal plastično namakalno cev. S tem je lastnika oškodoval za približno 600 evrov. Oškodovanec je v zvezi z omenjeno zadevo odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V breskovem nasadu okrnil namakalni sistem

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je neznani storilec v zadnjem tednu dni v breskovem nasadu na območju naselja Prvačina ukradel tri elemente namakalnega sistema (ključ hidranta in dva adapterja za spajanje cevi) v skupni vrednosti približno 500 evrov. Novogoriški policisti bodo glede na ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poskušal vlomiti v avto

Včeraj popoldne so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v parkirani avtodom v Solkanu, pri čemer je neznani storilec poškodoval ključavnico omenjenega vozila. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari bodo novogoriški policisti glede na ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Trčil v drog javne razsvetljave

Včeraj ob 11.45 so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo v Vrtojbi, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letni letni voznik avtomobila nesreči vozil po regionalni cesti iz smeri Šempetra pri Gorici proti Vrtojbi. V križišču je voznik zavil levo in trčil v drog javne razsvetljave. V prometni nesreči je nastala materialna škoda. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano