Za vožnjo v nasprotno smer je bila “kriva” hipoglikemija

Dramatično dogajanje na avtocesti proti Fernetičem se je v sredo dopoldne relativno srečno končalo tako za slovenskega voznika, ki je vozil v nasprotno smer, kot tudi za vse ostale, ki so se mu uspeli izogniti. Izkazalo se je, da je bila za njegovo ravnanje kriva hipoglikemija, hiter padec krvnega sladkorja.

Voznika, ki je peljal v nasprotni smeri, je ustavila patrulja prometne policije Foto: Bumbaca
Voznika, ki je peljal v nasprotni smeri, je ustavila patrulja prometne policije Foto: Bumbaca

FERNETIČI > Tržaške prometne policiste so v sredo ob 10.35 obvestili o vozniku, ki s črnim avtom vozi v nasprotno smer na avtocestni pentlji proti Fernetičem in Benetkam. Patrulja je takoj zapeljala na avtocesto, ki je bila v tistem času prometno srednje obremenjena z osebnim in tovornim prometom. Avtu, ki je počasi vozil po prehitevalnem pasu v nasprotno smer, so se uspeli izogniti številni vozniki, ki so ga tudi opozarjali z utripanjem luči.

Na izvozu pri Proseku je patrulja zapeljala na avtocestni pas, po katerem je nasproti prihajal neznani voznik, in za seboj upočasnjevala ostala vozila. Nenadoma se je znašla “iz oči v oči” z opel insignio s slovenskimi registrskimi tablicami. Policisti so se odločili, da avto, ki je kljub vsemu nadaljeval z vožnjo, ustavijo. Voznik se je najprej poskušal temu izogniti, na koncu pa je vendarle ustavil na prehitevalnem pasu.

Zaradi nastajajoče kolone in nevarnosti verižnega trčenja so najprej umaknili obe vozili, voznika pa odpeljali na policijsko postajo na Fernetiče. Ugotovili so, da je za volanom opla sedel 58-letni slovenski državljan B. D. Policistom je povedal, da se ne spomni ničesar, zato so poklicali na pomoč reševalce. Ugotovili so, da je bil v hipoglikemični krizi, ki nastopi zaradi hitrega padca krvnega sladkorja. Odpeljali so ga v tržaško bolnišnico.

Pri hipoglikemiji človek postane omotičen, zmeden in utrujen, zaradi pomanjkanja glukoze pa lahko tudi izgubi zavest. Na srečo se je sredin dogodek končal srečno, posledice morebitnega trka na sicer precej prometni avtocesti pa bi lahko bile tudi tragične.

SK


Najbolj brano