Z ukradeno corso je bežal pred kriminalisti, na koncu pa trčil

V četrtek popoldne so se vozniki, ki so na obmejnem kraškem območju med Slovenijo in Italijo na obeh straneh meje opazovali številne policijske patrulje, spraševali, kaj se je zgodilo, da je na cestah toliko oboroženih patrulj. Na koprski policijski upravi so pojasnili, da so na obeh straneh meje zasledovali Izolana, ki je pred policisti bežal z ukradenim avtom. Nazadnje se je v Komnu z njim zaletel v parkiran avto in policijsko vozilo.

Z ukradeno corso je Izolan bežal pred kriminalisti, nazadnje 
pa je trčil v njihovo vozilo. Foto: Pu Koper
Z ukradeno corso je Izolan bežal pred kriminalisti, nazadnje pa je trčil v njihovo vozilo. Foto: Pu Koper

SEŽANA > Začelo se je v Sežani, ko so koprski kriminalisti okoli 15.30 poskušali ustaviti voznika opel corse, na kateri sta bili italijanski registrski tablici. Voznik znakov policistov, naj ustavi, ni upošteval, avta ni ustavil, temveč je pospešil proti Vrhovljam. Kriminalisti so zapeljali za njim in mu še večkrat dali znak, naj ustavi.

A je čez mejni prehod Repentabor zapeljal v Italijo, kamor so mu kriminalisti sledili. V skladu s sporazumom med Slovenijo in Italijo o čezmejnem sodelovanju so ubežniku sledili po italijanskem Krasu vse do Zgonika in naprej proti mejnemu prehodu Gorjansko, kjer je voznik corse spet zapeljal v Slovenijo. Pred policisti je nato bežal vse do Komna, kjer je najprej trčil v vozilo, ki je bilo tam parkirano, nato pa je zadel še službeno vozilo kriminalistov.

Beg se je tako končal, kriminalisti so voznika prijeli in ugotovili, da je za volanom corse sedel 30-letni Izolan, sicer stari znanec policistov. Že večkrat so ga namreč obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, predvsem številnih tatvin.

Tudi pred kriminalisti je bežal z ukradeno corso. Lastnik je že v začetku oktobra prijavil, da mu jo je nekdo ukradel. 30-letnika so pridržali in odredili strokovni pregled, zasegli pa so mu tudi manjšo količino prepovedane droge, ki so jo poslali na analizo.

Danes so kriminalisti nadaljevali s preiskavo, 30-letnika sumijo več kaznivih dejanj, poleg tatvine še zbirajo podatke o preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nevarni vožnji.

“Vse, ki so bili priča opisanemu dogodku ali so bili neposredno vpleteni kot oškodovanci, prosimo, da se čim prej oglasijo na policijski postaji Sežana ali pokličejo na telefonsko številko 113 in tako pomagalo policistom pri razjasnitvi okoliščin,” je očividce pozvala tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

SP


Najbolj brano