Z enim udarcem je Italijanu zlomil nos

Na lanskem reggae festivalu Overjam v Tolminu sta se sprla Italijan in 25-letni Alen M. iz okolice Mosta na Soči. Zavrelo je zaradi alkohola, mladenič je Italijana tako močno udaril, da so mu morali kasneje operirati nos. Na novogoriškem okrožnem sodišču je Alen M. povzročitev hude telesne poškodbe priznal in jo odnesel s pogojno obsodbo.

Zaradi alkohola je lani na Overjamu zavrela kri, Italijan je 
moral zaradi zlomljenega nosu na operacijo, domačin pa si je 
z udarcem v obraz prislužil pogojno obsodbo. Foto: Ana Cukijati
Zaradi alkohola je lani na Overjamu zavrela kri, Italijan je moral zaradi zlomljenega nosu na operacijo, domačin pa si je z udarcem v obraz prislužil pogojno obsodbo. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > Obtoženi Alen M. iz okolice Mosta na Soči se je lani avgusta prvič udeležil reggae festivala Overjam v Tolminu, povabil ga je sodelavec, s katerim sta si že pred odhodom na prizorišče večer popestrila z nekaj alkoholnimi pijačami. Seveda se jima nista odpovedala niti po vstopu na prizorišče festivala, kjer pa je nato prišlo do spora. Nek pijani Italijan naj bi najprej nadlegoval obtoženčevega prijatelja, nato pa še Alena M., medtem ko si je ta privoščil krožnik testenin.

Obtoženi mu ni ostal dolžan in ga je naposled udaril v obraz, da je oškodovanec padel na tla. Udarec je bil tako močan, da je moral 42-letni Italijan pomoč poiskati pri reševalcih, ki so mu poškodbo oskrbeli, nato pa so mu morali zdravniki operirati nos. Udeleženca spora so najprej pridržali tamkajšnji varnostniki, nato pa so posredovali še tolminski policisti, ki so zoper Alena M. podali kazensko ovadbo na novogoriško okrožno tožilstvo.

Konec prejšnjega tedna je moral zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe na zatožno klop novogoriškega okrožnega sodišča sesti obtoženi 25-letnik. Na predobravnavnem naroku je krivdo po obtožbi priznal in jo obžaloval. Obenem je poudaril, da je šlo za enkratni dogodek, ki se je zgodil med pijanimi osebami, svoj del je k fizičnemu obračunu prispeval tudi oškodovanec.

Tožilstvo je za Alena M., ki do sedaj ni bil še nikoli kaznovan, predlagalo nizko kazen, in sicer pogojno obsodbo v višini štirimesečne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Kot olajševalne okoliščine je štelo priznanje krivde, njegovo dosedanjo nekaznovanost ter dejstvo, je v obravnavanem primeru šlo zgolj za en udarec alkoholizirane osebe. Sodišče se je strinjalo s tem predlogom in obtoženemu izreklo pogojno obsodbo, naložilo pa mu je tudi plačilo stroškov postopka.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano