Voznik tovornjaka izsilil prednost vozniku avtobusa, kazen dobila oba

Nekaj minut po 8. uri se je zgodila prometna nesreča pri Senožečah. 57-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom iz Železnikov je v križišču pri vključevanju s stranske ceste na glavno izsilil prednost 47-letnemu vozniku avtobusa iz Kočevja. Vozniku tovornega vozila so policisti izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja, vozniku avtobusa pa zaradi prekoračitve hitrosti. Na avtobusu so bili tudi potniki, vendar nihče od njih k sreči ni bil poškodovan.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj zvečer je v Kidričevi ulici v Novi Gorici mlajši moški okradel 68-letnega Italijana. Ta je v bližini ene od bančnih ustanov šel mimo neznanca, ki pa mu je nenadoma iz rok iztrgal torbico (v njej je oškodovanec imel gotovino in dokumente) in z ukradenimi predmeti pobegnil neznano kam. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so po prijavi drzne tatvine pričeli z iskanjem storilca, vendar ga zaenkrat še niso izsledili. Policija v zvezi s tem zaproša vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi glede tatvine v središču Nove Gorice imeli kakršnekoli koristne informacije, da jim sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oziroma pokličejo najbližjo policijsko postajo oziroma policiste Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si).

Včeraj ob 12. uri je na avtocesti pri Ravbarkomandi na osebnem avtomobilu razneslo gumo, voznik je zato trčil v odbojno ograjo. 23-letnemu vozniku alkotest ni pokazal vsebnosti alkohola v krvi, odrejen hitri test na mamila pa je bil pozitiven, zato so mu odredili strokovni pregled. V postopku je sam izročil pet tablet Xanaxa, ki so jih policisti zasegli.

Popoldan je v vasi pri Ilirski Bistrici nepovabljeni gost vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in lastnikom ukradel 300 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v trgovino. Odnesel je več potapljaških predmetov in prenosni računalnik znamke asus. Točen popis ukradenih predmetov bo znan po opravljeni inventuri, trenutno pa lastnik ocenjuje škodo na več tisoč evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v skladišče gostinskega lokala v Strunjanu, od koder je ukradel več steklenic alkoholnih pijač. Pri tem ga je zalotil varnostnik, vendar se mu je storilec izmaknil in zbežal.

Spletno uredništvo


Najbolj brano