Voznik jo je odnesel z lažjimi poškodbami, sopotnik pa hudimi

Včeraj ob 21.59 se je v Bošamarinu pri Kopru zgodila prometna nesreča. 18-letnik je vozil osebni avtomobil iz Vanganela proti Šalari in izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal izven vozišča. V vozilu je bil tudi 18-letni sopotnik.

Včeraj ob 21.59 se je v Bošamarinu pri Kopru zgodila 
prometna nesreča. Foto: Bralec
Včeraj ob 21.59 se je v Bošamarinu pri Kopru zgodila prometna nesreča. Foto: Bralec

PRIMORSKA > Voznika, ki je voznik začetnik, so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu tudi strokovni pregled na mamila in psihoaktivna zdravila. V izolski bolnišnici so ugotovili, da je sopotnik huje, voznik pa laže poškodovan. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, sopotniku pa plačilni nalog, ker ni uporabljal varnostnega pasu.

Žena se je spravila na moža

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ženo, ki je bila nasilna do svojega moža, so kazensko ovadili, izrekli so ji tudi prepoved približevanja.

Tat ni imel težkega dela

V Strunjanu so hotelskemu gostu iz avtomobila ukradli denarnico z dokumenti in denarjem. Okno na voznikovi strani je bilo odprto, denarnica pa je bila na sovoznikovem sedežu. Oškodovan je za 150 evrov.

Odnesel je zlatnino in gotovino

V vasi na območju Ilirske Bistrice je nekdo iz odklenjene hiše ukradel 300 evrov gotovine ter nekaj zlatnine in srebrnine. Lastnik je oškodovan za približno 3500 evrov.

Porezal se je z žago

Včeraj se je v naselju Lome v okolici Idrije pri žaganju z motorno žago poškodoval 58-letni moški. Porezal se je v predel narta. Poškodovanca je kasneje pred stanovanjsko hišo našel drugi moški in o tem obvestil Regijski center za obveščanje. Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci idrijskega zdravstvenega doma in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Ucvrl jo je

Včeraj okoli 16. ure so policisti na območju Šempetra pri Gorici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri sta bila udeležena neznani voznik mopeda in voznik avtomobila. Voznik avtomobila se je pripeljal iz smeri Vrtojbe proti Šempetru pri Gorici in pred eno od stanovanjskih hiš (v ulici Vrtojbenska cesta) zavijal levo (na dvorišče) in čakal vozila iz nasprotne smeri, da gredo mimo njega. V tistem trenutku pa je za njim pripeljal zaenkrat še neznani voznik mopeda (brez čelade), rdeče barve, ki je trčil v zadnji odbijač avtomobila in pri tem tudi sam padel. Voznik mopeda je takoj za tem vstal in se odpeljal s kraja prometne nesreče v smeri Šempetra pri Gorici, ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke. Ko bodo policisti izsledili pobeglega voznika mopeda, mu bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče, policisti Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) pozivajo zaenkrat še neznanega voznika mopeda kot tudi vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica ali na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Navsezgodaj zjutraj že pijan

Danes v zgodnjih jutranjih urah so policisti v Novi Gorici ustavili 50-letnega voznika avtomobila, državljana Italije, in ga preizkusili z alkotestom. Napihal je 0.69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper omenjenega kršitelja prometne zakonodaje pa bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zelo globoko je pogledala v kozarec

Včeraj zvečer so policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 39-letno voznico avtomobila in tudi njo preizkusili z alkotestom. Ta je pokaza 1.30 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so tudi njej začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje pa tudi njo čaka obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NR


Najbolj brano