Voznica v znake

V nedeljo zvečer je takrat še neznana voznica med vožnjo od Belvederja proti Kopru pred bencinskim servisom podrla več prometnih znakov, ki so končali na nasprotni strani ceste. Tudi na Pivškem je voznik, ki je povzročil nesrečo, odkorakal proti domu. Policisti so oba izsledili doma, alkotest pa je pokazal, kaj je bil razlog njune nevarne vožnje Med vikendom so policisti odkrili še nekaj hujših kršiteljev prometnih predpisov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policiste so v nedeljo okoli 19.15 obvestili, da je neznani voznik pred bencinskim servisom med Izolo in Koprom trčil v ograjo. Na kraju so ugotovili, da je voznica, ki se je peljala od Belvederja proti Kopru, zaradi nepravilne smeri vožnje trčila v več prometnih znakov, ki jih je odbilo na nasprotno stran ceste. Takrat se je iz nasprotne smeri pripeljal 28-letni voznik, državljan iz BiH. Policisti so 62-letno voznico našli doma in ji odredili alkotest. Napihala je 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,35 promila). Odredili so ji tudi strokovni pregled, vozilo pa zasegli. Proti njej bodo spisali obdolžilni predlog.

V soboto so v Postojni ustavili 60-letnega domačina, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, proti 60-letniku, ki očitno ni bil lastnik vozila, pa bodo spisali obdolžilni predlog. Na kraj je prišel tudi lastnik vozila in se vmešal v postopek z voznikom, odločno je namreč nasprotoval njihovi odločitvi, da bodo avto zasegli. Da bi policist preprečil napad na policistko, je zoper lastnika vozila uporabil prisilna sredstva, nato pa so ga zaradi kršenja javnega reda in miru oglobili.

Na Belokriški cesti v Portorožu so imeli policisti v soboto, nekaj minut pred 23. uro, v postopku 38-letnega voznika, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal, da ima 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,26 promila). Tudi njemu so vozilo zasegli in tudi njega čaka obdolžilni predlog. V noči na soboto, nekaj minut pred 3. uro, pa so policiste obvestili o prometni nesreči pri Pivki. Ko so prišli na kraj nesreče, voznika ni bilo več tam, saj je odkorakal stran. Policisti so kmalu ugotovili, da je avto vozil 22-letni Pivčan. Potrkali so na vrata njegovega doma in mu odredili alkotest. Napihal je točno 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,11 promila). Proti njemu bodo spisali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu. SP


Najbolj brano