Vlomilci so z ukradenim avtom zbežali v Slovenijo

Italijanska policista sta v petek ponoči zasledovala voznika ukradene fiat crome, a se ta ni zmenil za njune znake in je prek mejnega prehoda Fernetiči zbežal v Slovenijo. Italijanska policista sta mu kljub temu še skoraj kilometer sledila, tam pa je voznik avto ustavil in skupaj s tremi sopotniki zbežal v neznano.

Italijanska policista sta v petek, malo pred polnočjo, zapeljala 
čez nekdanji mejni prehod Fernetiči  v Slovenijo, kamor je 
pred njimi zbežal voznik ukradene fiat crome. Fotografija je 
simbolična.  Foto: Google Street View
Italijanska policista sta v petek, malo pred polnočjo, zapeljala čez nekdanji mejni prehod Fernetiči v Slovenijo, kamor je pred njimi zbežal voznik ukradene fiat crome. Fotografija je simbolična.  Foto: Google Street View

SEŽANA > Italijanski policisti so v petek, malo pred polnočjo, slovenskim kolegom sporočili, da bodo v skladu s sporazumom o sodelovanju med obema policijama na mejnem prehodu Fernetiči nadaljevali z zasledovanjem fiat crome, ki naj bi bila ukradena, voznik, ki so mu sledili že od Devina, pa se na njihove znake na italijanski strani ni hotel ustaviti. V Devinu naj bi skupina neznancev vlomila v tamkajšnji gostinski lokal, nato pa naj bi z dvema voziloma zbežali.

Voznik fiat crome, ki je zbežal proti Sloveniji, je ustavil približno 800 metrov od mejnega prehoda Fernetiči, pri odcepu za Sežano, kjer je zbežal iz avta. Z njim so pred policisti bežali še trije neznanci. Italijanska policista sta se zatem vrnila v Italijo, njihovi slovenski kolegi pa neznancev niso izsledili.

So pa pregledali vozilo in ugotovili, da je fiat croma res ukradena. Lastniku so jo odpeljali prejšnji ponedeljek, v nedeljo pa je avto v Sežani je prevzel in ga odpeljal.

Policisti koprske postaje za izravnalne ukrepe pa so zaradi preprečevanja čezmejne kriminalitete v soboto opravljali nadzor na območju Škofij. V soboto, malo pred 9. uro, so ustavili rover mini, ki ga je vozila 39-letna voznica iz okolice Kopra. Najprej so ugotovili, da vozilo od sredine januarja ni več registrirano, med postopkom pa so zaradi obnašanja voznice posumili, da je pijana.

Postopek z 39-letnico so prevzeli prometni policisti, ki so ji odredili alkotest. Napihala je 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,16 promila). Policisti so nato opravili še hiter test za prepoznavo vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven, opravili so tudi test sline, ki je bil tudi pozitiven in je nakazal, da je voznica pod vplivom kokaina. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, proti njej pa bodo spisali obdolžilni predlog.

SP


Najbolj brano