Vipava je bila usodna za kajakaša

Včeraj se je po Vipavi hitro razširila žalostna novica, da je bila deroča reka Vipava usodna za 34-letnega domačina. Med spustom s kajakom ga je pri prvi zapornici na reki vrtinec potegnil pod gladino in ga še nekaj časa tiščal pod vodo. Iz vode ga je potegnil prijatelj, bil je še živ, vendar je kmalu zatem umrl.

Deroča in visoka reka Vipava je bila včeraj  usodna za 34-letnega domačina, ki se je po njej 
spustil s kajakom (fotografija je simbolična).  Foto: Alenka Tratnik
Deroča in visoka reka Vipava je bila včeraj usodna za 34-letnega domačina, ki se je po njej spustil s kajakom (fotografija je simbolična).  Foto: Alenka Tratnik

VIPAVA > Spust po reki Vipavi se je včeraj sredi dneva sprevrgel v tragedijo. 34-letni Vipavec se je z 28-letnim prijateljem, doma iz Posočja, odpravil proti izviru reke Vipave, v vodo sta pustila kajaka in se odpeljala. Nesreča se je zgodila, ko sta priplula do prve zapornice, visoke približno dva metra, nekaj sto metrov naprej od nadvoza hitre ceste čez reko, na območju, ki mu domačini rečejo pod Zemonom. 28-letnik je čez zapornico prepeljal brez težav. Ko pa se je ozrl nazaj, prijatelja ni več videl. Vrtinec deroče reke je njegov kajak prevrnil in ga potisnil pod gladino. Na novogoriškem operativno komunikacijskem centru so pojasnili, da ga je voda pod gladino zadrževala več minut.

Prijatelj ga je iz vode potegnil še živega in takoj poklical pomoč. Reševalci nujne medicinske pomoči iz Ajdovščine so ga še oživljali, vendar mu niso mogli več pomagati. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo. Policisti so tujo krivdo že izključili in bodo o dogodku obvestili novogoriško državno tožilstvo.

Včeraj popoldne se je žalostna novica hitro širila med domačini. Vipava je bila po naših podatkih usodna za T. P., ki se je, kot pravijo domačini, s kajakom večkrat spuščal po njej, pa tudi v Posočju, od koder je doma prijatelj, s katerim sta se včeraj odpravila na spust.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano