Vinjeni Švicar vozil golf z razbitim steklom

Pirančan je v petek ponoči v Strunjanu trčil v zid in za dve uri zaprl cesto. Napihal je več, kot dovoljuje zakon. Policisti so v noči na petek odkrili še dva vinjena voznika, največ je napihal 50-letni voznik, ki so ga preverili v Kromberku.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Cesta v Strunjanu je bila v noči na petek dve uri zaprta zaradi nesreče, ki se je malo pred 23. uro zgodila v enem od tamkajšnjih ovinkov. 33-letni voznik iz Pirana se je peljal od Izole proti Valeti, v ovinku pa je zapeljal preblizu desnemu robu vozišča. Najprej je zapeljal na bankino, nato pa trčil v betonski podporni zid. Avto se je nazadnje prevrnil na cesto, kjer je obstal na boku. Policisti so Pirančanu odredili alkotest, ki je pokazal, da ima 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,3 promila).

Ob treh ponoči pa so policistom sporočili, da je z bencinskega servisa Povir odpeljal voznik golfa švicarske registracije, na katerem je razbito prednje steklo. Policisti so ga ustavili na Ravbarkomandi. Ugotovili so, da golf vozi 43-letni Švicar. Napihal je 0,74 miligrama alkohola (1,56 promila). Policisti so ga pridržali in odpeljali na policijsko postajo.

V četrtek pozno zvečer pa so policisti na območju Kromberka ustavili 50-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Napihal je krepko čez mejo dovoljenega - 0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,79 promila). Poiskati si je moral nadomestni prevoz, policisti so mu začasno vzeli vozniško dovoljenje. Proti vsem trem bodo spisali obdolžilne predloge. SP


Najbolj brano