V središču Zagreba z avtom v pešce

Starejša ženska je umrla, več oseb pa je bilo ranjenih, med njimi dve huje, ko je v ponedeljek zvečer v središču Zagreba vidno alkoholiziran voznik z veliko hitrostjo trčil v skupino pešcev. Zatem je skušal pobegniti s kraja dogodka, a so ga mimoidoči zadržali.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Mlajši voznik je s svojim črnim audijem najprej zadel drog semaforja, nato pa vozil po pločniku in zbil skupino pešcev, so poročali hrvaški mediji.

Že na kraju nesreče naj bi umrla starejša ženska, na tleh pa je v krvi obležalo več oseb. Najmanj dve osebi naj bi bili huje poškodovani. “Ko je udaril v semafor in nesrečne ljudi, je bilo, kot da bi padla bomba,” je opisala ena izmed prič.

Več prič je dejalo, da je voznik nekaj pred 22. uro preko Kvaternikovega trga proti najožjemu središču mesta vozil z veliko hitrostjo. Po trčenju v pešce se je ustavil šele več deset metrov stran. V nesreči naj bi poškodoval še tri vozila.

Voznik, star okoli 30 let, naj bi potem skušal pobegniti s kraja dogodka, a so ga mimoidoči ustavili do prihoda policije. Z agresivnim obnašanjem naj bi nadaljeval tudi, ko so ga policisti zaprli v policijsko vozilo.

V Zagrebu je bilo v zadnjih desetih letih več podobnih nesreč, v katerih so objestni vozniki trčili v skupine pešcev na pločniku in povzročili smrt več oseb. Marca 2010 je na tak način umrl tudi 51-letni slovenski državljan, ko je 24-letnik izgubil nadzor na vozilom in povzročil nesrečo. Pri tem je umrla še ena ženska, še en moški pa je bil poškodovan.

STA


Najbolj brano