V Izoli sta se v torek zgodili dve nenavadni nesreči

V torek ob desetih zvečer je veriga na vhodu na izolski bencinski servis “pokosila” mladeniča na skuterju, ki sta padla, v drugi nesreči pa se je avto s parkirišča sam popeljal po brežini in se na cesti prevrnil na bok.

Avto je voznici “zbežal” s parkirišča in končal na boku. Foto: Nives Krebelj
Avto je voznici “zbežal” s parkirišča in končal na boku. Foto: Nives Krebelj

IZOLA, POSTOJNA > Prva izolska nesreča se je zgodila v torek nekaj minut po deseti uri zvečer, ko sta se 18-letnika s skuterjem vozila po Izoli in zapeljala na enega od bencinskih servisov. Očitno nista opazila, da je čez uvoz na servis napeta veriga. Zadela sta v verigo in padla.

Voznik skuterja se je hitro pobral, sopotnik pa je obležal, domnevno z zlomljeno roko. Mladeniča sta poklicala na pomoč, izolski reševalci so poškodovanega oskrbeli in ga odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je skuter vozil 18-letni državljan Makedonije s stalnim bivališčem v Izoli in ga preskusili z alkotestom, ki je pokazal, da je trezen. Če se je njegov sopotnik res huje poškodoval, ga čaka kazenska ovadba.

Poldrugo uro kasneje so policiste spet klicali iz Izole, kjer se je na Belvederju avto prevrnil na bok. Policisti so ugotovili, da je avto last 34-letnice iz Sevnice, ki ga je parkirala na parkirišču na Belvederju, vendar ga ni pustila v prestavi in ni zategnila ročne zavore. Avto se je popeljal po nagnjenem parkirišču, “zbežal” navzdol po brežini in se na cesti prevrnil na bok.

Včeraj dopoldne pa je policiste poklical na pomoč lastnik avtomobila iz Postojne, saj se je v njegov avto zaletel voznik trikolesa. Policisti so na kraju ugotovili, da je 63-letni voznik trikolesnika res trčil v njegov avto, zakaj, pa je pokazal alkotest. Ta se je ustavil pri rezultatu 0,98 miligrama alkohola v organizmu (2,04 promila). Voznik trikolesa poleg tega nima niti vozniškega dovoljenja, zato so mu trikolesnik zasegli.SP


Najbolj brano