Umrl po trčenju v traktor

Trenutek neprevidnosti in morda tudi prehitra vožnja sta bila včeraj dovolj za novo tragedijo na cestah. Med Cesto in Ajdovščino je 33-letni motorist iz Prvačine trčil v traktor, s katerim je 43-letni domačin z glavne ceste zavijal v levo in mu presekal pot. Kljub takojšnji pomoči reševalca so bile poškodbe za motorista usodne.

Pokojnikov suzuki je obležal na razpokanem asfaltu Foto: Grc Ajdovščina
Pokojnikov suzuki je obležal na razpokanem asfaltu Foto: Grc Ajdovščina

CESTA > Nova prometna tragedija se je zgodila včeraj ob 9.45, ko je 33-letni motorist (po naših podatkih Primož J. iz Prvačine) vozil s svojim 1100-kubičnim motorjem suzuki GSX od Ceste proti Ajdovščini. Ko je pripeljal skozi strnjeni del vasi Cesta in nadaljeval vožnjo po ravnici proti Ajdovščini, ga je pri prvem križišču za Vipavski Križ čakalo presenečenje.

Na cestah novogoriške policijske uprave je vključno z včeraj umrlim motoristom v štirih nesrečah letos umrlo pet ljudi. Prva je bila pešakinja, v katero je prvi dan letošnjega leta na Ajševici z avtom trčil voznik, druga je bila voznica, v katero se je v začetku maja na Tolminskem zaletel nasproti vozeči voznik, v tretji nesreči pa sta pri Dornberku junija umrli dve dekleti.

Iz nasprotne smeri, iz Ajdovščine proti Cesti, je v križišče prav takrat namreč pripeljal 43-letni domačin s traktorjem in prikolico. Zakaj je traktorist z glavne ceste zavil levo pred motorista, včeraj uradno še ni bilo znano. Žal je to storil ravno v trenutku, ko se mu je iz nasprotne smeri bližal nesreči motorist, ki se trčenju ni mogel izogniti.

Po podatkih policije je 33-letni motorist sicer silovito zaviral, vendar je s sprednjim delom suzukija in s telesom silovito trčil v traktor. Po trčenju je negibno obležal na tleh.

Včeraj ob 13.35 se je zgodila motoristična nesreča na avtocesti med Ravbarkomando in Uncem. 57-letni motorist iz Ljubljane se je skupaj z ženo na motornem kolesu vozil proti domu, ko je naletel na počasno ali skoraj stoječo kolono vozil. Očitno je kolono opazil prepozno, začel silovito zavirati, pri tem pa sta zakonca padla. Kar nekaj metrov sta z motorjem vred drsela po avtocesti in se prevračala, na koncu pa zadela še v prikolico z označevalno tablo Darsa. Reševalci so oba odpeljali v ljubljanski klinični center. Po neuradnih podatkih naj bi si mož zlomil podlaht, žena pa gleženj.

Na pomoč naj bi mu prvi priskočil medicinski tehnik iz reševalnega vozila, ki je po naključju prvo pripeljalo iz smeri Ceste. Po nekaterih neuradnih pričevanjih naj bi motorist to reševalno vozilo pred tem tudi prehitel. Tehnik naj bi motorista skušal oživljati, vendar zaman. V nekaj minutah so bili na kraju tudi ajdovski reševalci, gasilci gasilsko reševalnega centra in policisti, vendar motoristu ni bilo več pomoči.

Pri avtobusnem postajališču v vasi Lože na Vipavskem pa je v četrtek zvečer 18-letni motorist z motorjem trčil v 43-letnega pešca. Najstnik je vozil neregistriran motor brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez čelade, pri avtobusni postaji očitno srečal pešca in med vožnjo trčil vanj. Po trčenju sta oba padla in se po prvih podatkih huje poškodovala. Oskrbeli so ju reševalci in ju odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Motorist si je zaradi prekrškov prislužil obdolžilni predlog, zaradi nesreče kazensko ovadbo, kazen pa si je zaradi nepravilne hoje po cesti prislužil tudi pešec.

Po pričanju očividcev je bilo trčenje tako silovito, da je motoristu z glave snelo pripeto čelado, zanj pa so bile usodne poškodbe ob trčenju s telesom v traktor. Prav tako je bil popolnoma uničen tudi prednji del motorja. Z novogoriške policijske uprave so včeraj še sporočili, da bodo zaradi nesreče ovadili voznika traktorja. DANIJEL CEK


Najbolj brano