Umrl je pod traktorjem

Trenutek nepazljivosti je bil v soboto pozno popoldne najverjetneje dovolj za tragedijo. 42-letnik iz Ustij je med prevozom bal sena s traktorjem zapeljal levo s poti, se prevrnil in končal pod traktorjem. Žal mu ni bilo več pomoči, umrl je na kraju nesreče.

V soboto popoldne je na makadamski poti pri domači vasi 
umrl 42-letnik iz Ustij. Foto: Grc Ajdovščina
V soboto popoldne je na makadamski poti pri domači vasi umrl 42-letnik iz Ustij. Foto: Grc Ajdovščina

USTJE > Tragičen dogodek se je zgodil v soboto nekaj pred sedmo uro zvečer. Po makadamski poti je nekaj minut prej od zaselka Uhanje proti vasi Ustje s traktorjem in prikolico vozil 42-letni domačin iz Ustij. Na prikolici je imel naložene bale sena, ki jih je verjetno s travnika peljal domov.

Kaj se je zgodilo na kraju nesreče, da je s traktorjem zapeljal levo s poti, najverjetneje ne bo nikoli izvedel nihče. Če bi zavil v desno, bi zadel v brežino, ki se dviguje nad cesto, žal pa se na levi strani poti brežina spušča pod cesto.

Tja je nesrečni 42-letnik s traktorjem tudi zavil, leva kolesa so zapeljala pod cesto in traktor se je s prikolico vred prevrnil na levi bok. Pri tem je voznik padel s traktorja, ko se je ta z boka prevrnil še na streho, pa ga je pod seboj še pokopal.

Na kraj nesreče so prihiteli gasilci ajdovskega centra in reševalci ajdovskega zdravstvenega doma, vendar traktoristu nihče ni mogel več pomagati. Poškodbe, ki jih je utrpel pod traktorjem, so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče. Gasilci so sicer odpeli prikolico in traktor postavili na kolesa, vendar je bil domačin takrat že mrtev. Na traktorju ni imel ne varnostnega loka ne kabine. DC


Najbolj brano