Turistu iz nahrbtnika ukradli 900 evrov

Danes zgodaj zjutraj je bila policija obveščena o tatvini denarja iz ene od hotelskih sob na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz nahrbtnika oškodovancu iz Avstrije ukradel 900 evrov in po storjenem kaznivem dejanju zbežal neznano kam. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

Motorist se je lažje poškodoval

Včeraj ob 16.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči v bližini naselja Kal-Koritnica, v kateri se je poškodoval motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 24-letni voznik motornega kolesa vozil kot zadnji v skupini treh motoristov iz smeri Bovca proti Trenti in na območju vasi Kal-Koritnica pri zavijanju levo zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču in se pri tem predvidoma lažje poškodoval.

Poškodovanemu motoristu so zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Tolmin, pomoč na kraju pa so nudili tudi bovški gasilci. Kasneje so reševalci avstrijskega voznika motornega kolesa z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Beljak v Avstrijo. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo bovški policisti omenjenemu avstrijskemu motoristu izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

Včeraj zvečer so policisti v Vipavi ustavili 26-letnega voznika kolesa z motorjem in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Voznik kombija spregledal pešca

Danes ob 6.42 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, kjer je voznik kombija zbil pešca (otroka), ki se je pri tem poškodoval. Po sedanjih ugotovitvah je 36-letni voznik kombija vozil po Erjavčevi ulici v smeri proti Kidričevi ulici. Na prehodu za pešce sta takrat z njegove leve strani prečkala vozišče Erjavčeve ulice dva pešca (otrok v spremstvu enega od staršev). Omenjeni voznik kombija ju je spregledal in na prehodu za pešce trčil vanju, pri čemer se je otrok predvidoma lažje poškodoval. Na kraju prometne nesreče so mu nudili zdravniško pomoč reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Prometni policisti so vozniku kombija - povzročitelju prometne zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Tovorni vozili sta se oplazili

Danes dopoldne so policiste obvestili o prometni nesreči v Volčah, v kateri sta bila udeležena dva voznika tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 58-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom vozil iz smeri naselja Čiginj proti Volčam. V desnem deloma preglednem ovinku se je srečal z drugim 29-letnim voznikom tovornega vozila, med vozili pa je prišlo do oplaženja, tako da je nastala materialna škoda.

Ostal je brez prikolice

Včeraj pozno zvečer je bila policija s strani 27-letnega oškodovanca, državljana Romunije, obveščena o nedavni tatvini prikolice za prevoz vozil znamke blyss z romunskimi registrskimi številkami, sive barve, s parkirnega prostora na počivališču na hitri cesti v Šempasu. S tem dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1500 evrov. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Kradel iz barak

Včeraj je bila Policija obveščena o vlomu v baraki na kmetijskih površinah blizu Vrtojbe. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav vlomil in barak ukradel več različnih predmetov (nahrbtno kosilnico na nitko, kopačico znamke CMG, dve starejši kolesi, kosilnico na nitko in drugo). V zvezi z obravnavanim primerom bodo policisti na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.


Najbolj brano