Tujca našli v podvozju prikolice tovornjaka

V zadnjih dneh so policisti na hrvaški strani mejnih prehodov Jelšane in Starod prestregli nekaj tujcev, ki so nameravali nezakonito v Slovenijo. Včeraj so v podvozju prikolice tovornjaka našli Alžirca in Maročana.

Mladoletnika sta se skrila v polpriklopnik. Foto: Pu Maribor
Mladoletnika sta se skrila v polpriklopnik. Foto: Pu Maribor

JELŠANE, STAROD > Kljub nevarnosti, ki jo predstavlja prevoz v izpostavljenih delih tovornjakov, se nekateri prebežniki odločajo prav za takšne način nezakonitega vstopa v državo. Včeraj zjutraj so policisti na hrvaški strani mejnega prehoda Jelšane odkrili Alžirca in Maročana. Zaradi izogibanja mejni kontroli so ju odpeljali v svoje prostore, postopek pa je včeraj še trajal.

V torek so v prtljažniku osebnega avta s tujimi registrskimi tablicami našli turškega državljana, kateremu so po končanem postopku izrekli ukrep izgona, nemškemu državljanu, ki mu je pomagal, pa so izrekli denarno kazen.

Tri tujce so na hrvaški strani mejnega prehoda Starod našli v avtih, naloženih na prikolico tovornjaka. Dva državljana Libije in Tunizijec, sicer prosilci za azil na Hrvaškem, seveda niso smeli naprej, izdali pa so jim prekrškovne naloge.

V okolici Pasjaka so odkrili tudi sedem turških državljanov, ki so nameravali peš v Slovenijo. Po končanem postopku so jih namestili v sprejemni center za tujce.

Na mejnem prehodu Gruškovje so policisti v torek podrobneje pregledali tovornjak s polpriklopnikom s turškimi registrskimi oznakami, s katerim je 61-letni turški voznik vstopal v Slovenijo. V nakladalnem delu polpriklopnika so našli afganistanska državljana, stara 13 in 16 let. V notranjost sta prišla tako, da sta splezala na vrh polpriklopnika, z olfa nožem prerezala ponjavo in se skrila med tovor. Oba so predali hrvaškim mejnim organom. SK


Najbolj brano