Trčil v drevo in napihal

Zaradi alkohola, neprilagojene hitrosti in prekratke varnostne razdalje so se včeraj in v noči na četrtek na primorskih cestah zgodile tri prometne nesreče, ki so se, na srečo, končale brez hujših posledic.

Mladi voznik je z avtom trčil v drevo, po nesreči pa napihal 
malo manj kot dva promila. Foto: Zgrs Sežana
Mladi voznik je z avtom trčil v drevo, po nesreči pa napihal malo manj kot dva promila. Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA >V noči na četrtek, nekaj minut pred polnočjo, je imel 26-letni slovenski voznik, ki živi v hrvaški Istri, veliko smole. Na cesti Lipica-Škibini je zapeljal preblizu desnega roba in z avtom trčil v drevo. V nesreči se je laže poškodoval. Policisti so preverili njegove psihofizične sposobnosti in ugotovili, zakaj ga je zaneslo v desno. Napihal je 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,81 promila), a se z rezultatom ni strinjal, zato so policisti odredili strokovni pregled. Proti njemu bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje preblizu desnega roba spisali obdolžilni predlog.

Včeraj zgodaj popoldne, okoli 13.20, je počilo v Ajbi. 63-letni voznik motornega kolesa, doma s Kobariškega, je vozil proti Kanalu in se ustavil v koloni vozil, 37-letna voznica, doma z goriškega Krasa, ki je z avtom peljala za njim, pa se zaradi prekratke varnostne razdalje ni uspela pravočasno ustaviti. Trčila je v motorista, ki ga je odbilo v jarek. Vse kaže, da jo je motorist odnesel brez poškodb. Policisti so povzročiteljici nesreče izročili plačilni nalog.

Brez poškodb jo je v noči na četrtek odnesel tudi 18-letni voznik audija. Ob 23.40 je po hitri cesti peljal od Vogrskega proti Selu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtom in zadel v varnostno ograjo na levi strani ceste. Tudi njega so policisti zaradi kršenja prometnih predpisov oglobili.

SP


Najbolj brano