Tornado, ki je pustošil po Beneškem, je vzel eno življenje (video)

Ena smrtna žrtev, 30 ranjenih, številni krajani brez strehe nad glavo. Takšna je danes slika na Beneškem, kjer je sinoči pustošilo neurje. Videoposnetek bližnjega srečanja s tornadom, ki ga je krajanka objavila na facebooku, je zakrožil po svetu.

 Foto: Vir: Ciklon.Si
Foto: Vir: Ciklon.Si

BENETKE > Na Beneškem je sinočnje neurje povzročilo pravo razdejanje. Po prvih ocenah je veter dosegel hitrost 220 kilometrov na uro. V kraju Dolo je ena oseba umrla v vozilu, ki ga je silovit veter potisnil s ceste in ga prevrnil. V kraju Mira je tornado odkrival strehe in pometal z avtomobili. Po spletu je zakrožil videoposnetek Carlotte Menegazzo, ki je z očetom v avtomobilu doživela strašljivo bližnje srečanje s tornadom.

Italijanski mediji poročajo, da je v kraju Ovaro pri Vidmu strela zadela osemletno deklico, ki je bila s starši na obisku pri sorodnikih. Deklico so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Tolmeč, njeno zdravstveno stanje naj bi bilo stabilno. Gasilci, ki so prispeli na kraj nesreče, domnevajo, da je strela udarila v pomivalno korito in pri tem delno oplazila deklico.

NR

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek dekleta, ki je v kraju Mira posnela svoje bližnje srečanje s tornadom.


Najbolj brano