Streli in cviljenje pnevmatik v Proseku

Včeraj zvečer je bilo v Proseku kot v akcijskem filmu. Policisti so streljali proti rumenem audiju RS6, ta pa je izvedel drzni manever in pobegnil policistom, poroča Primorski dnevnik.

Včeraj zvečerso policisti v   Proseku streljali proti rumenem 
audiju RS6, ta pa je izvedel drzni manever in pobegnil. Foto: Primorski Dnevnik/Foto Damjan
Včeraj zvečerso policisti v Proseku streljali proti rumenem audiju RS6, ta pa je izvedel drzni manever in pobegnil. Foto: Primorski Dnevnik/Foto Damjan

PROSEK > V Proseku je včeraj policija postavila zasedo rumenemu audiju RS6 švicarske registracije, ki je malo po 18. uri pripeljal iz Križa v vas. Nekaj ur pred tem so prejeli obvestilo goriške policije, da se je tolpa na begu, ki je v soboto poskusila izvesti tatvino v Venetu, namenila z rumenim audijem proti Trstu.

Ko je audi pripeljal v Prosek, mu je eden od policistov dal znak, naj ustavi. Avto se ni ustavil in je odbrzel proti Opčinam. Takrat je policist ustrelil. Šlo je za dva opozorilna strela, je pojasnila tiskovna predstavnica tržaške kvesture Denise Mutton, a Martina Krapež iz trafike v Proseku je včeraj za Primorski dnevnik dejala, da je policist ustrelil naravnost proti audiju.

Zatem se je izza vogala hiše na križišču za Devinščino prikazal drugi policist z brzostrelko v roki, policijska avtomobila sta zapeljala na sredo ceste, da bi audiju zaprla pot proti Opčinam. Tedaj pa je audi tako silovito obrnil, da je v hipu spremenil smer vožnje in odbrzel proti Križu. Policijski avtomobili s sirenami so ga začeli zasledovati, a ga niso ujeli. “Pobegnili so nam,” je uro pozneje dejal vodja mobilnega oddelka tržaške kvesture Marco Calì. “Njihov voznik je zelo dober in imajo avtomobil, ki je hitrejši od naših,” je povedal. Policijski lov se nadaljuje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano