Srb izsiljeval goriška gostinca

V začetku julija so novogoriški policisti prejeli prijavi o izsiljevanju dveh lastnikov gostinskih lokalov na območju Nove Gorice. Neznanci so od lastnikov lokalov zahtevali plačilo varščine in zagrozili, da v primeru, da ne bosta plačala, se bo lahko kaj hudega zgodilo v lokalu ali celo njima in njunim bližnjim. Storilci so določili tudi rok plačila, v naslednjih dneh pa so sledile še grožnje po telefonu.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > V soboto, 26. julija, v zgodnjih jutranjih urah, so policisti v sodelovanju s specialno enoto in kriminalisti pri prevzemu izterjanega denarja od oškodovanca prijeli 34-letnega moškega, državljana Srbije. Ta je trenutno v priporu.

Koliko so nepridipravi zahtevali od lastnikov lokalov, vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos ni želel izdati. Pojasnil pa je, da je šlo v tem primeru za pridobitev večje premoženjske koristi, kamor kazenski zakonik šteje zneske v razponu od 5000 do 50.000 evrov.

Ob prijetju 34-letnega Srba so novogoriški kriminalisti prijeli in odvzeli prostost še dvema državljanoma Srbije, stara 34 in 30 let, ki pa sta bila po dodatno zbranih obvestilih in opravljenih poizvedbah istega dne izpuščena na prostost, ker navedenima osebama niso uspeli dokazati aktivne vloge pri izsiljevanju.

Novogoriški kriminalisti ocenjujejo, da to nista osamljena primera. Preiskujejo še okoliščine teh izsiljevanj in morebitna druga izsiljevanja ter vloge vpletenih oseb okoli 34-letnega Srba.

NR


Najbolj brano