S tovornjakom 600 metrov drsal po ograji

S treznim in hitrim ukrepanjem je v torek zvečer na hitri cesti od Razdrtega proti Vipavi poljski tovornjakar rešil sebe in tovornjak. Na tovornjaku so odpovedale zavore, zato je 600 metrov drsal po ograji, dokler se vozilo ni ustavilo. Manj sreče so imeli trije motoristi.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V torek, nekaj minut po osmi uri zvečer, so na tovornjaku, ki ga je po hitri cesti čez Rebrnice navzdol vozil 47-letni poljski voznik, odpovedale zavore. Nesreča se je zgodila med predorom Podnanos in počivališčem Mlake sever. Poljak je hitro ukrepal, zapeljal v levo in z levim bokom tovornjaka drsal po odbojni ograji, dokler se po 600 metrih ni končno ustavil. Na kraj so prihiteli novogoriški prometni policisti, ki Poljaka niso kaznovali, ampak so primer zaključili z zapisnikom za zavarovalnico.

V torek opoldne so policiste poklicali iz izolske bolnišnice, kjer so oskrbeli poškodbe in rane dveh mladeničev, ki sta padla z mopedi. Prvega, 20-letnega Koprčana, so sprejeli že ob dveh zjutraj, drugega, mladoletnega Koprčana, pa dopoldne. Za prvega so policisti ugotovili, da je vozil motorno kolo po stari Šmarski cesti proti Kopru in zaradi prehitre vožnje padel ter si izpahnil ključnico in udaril v rebra. Za drugega pa se je izkazalo, da je okoli osmih zjutraj vozil moped po Dolinski cesti in prav tako padel zaradi prehitre vožnje ter se poškodoval po desni nogi. Oba so policisti razveselili s položnicama za plačilo kazni.

V ponedeljek popoldne pa je med vožnjo po kolovozni poti padel tudi 28-letnik na Ajdovskem. Policisti so ugotovili, da je vozil po kolovozu proti vinogradu, izgubil nadzor nad motorjem in padel. Pri tem naj bi si zlomil gleženj. Reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. DC


Najbolj brano