Povzročitelju nesreče z ovcami grozi denarna kazen ali zapor

Preiskava nesreče, v kateri je poginilo več kot 300 ovc, še poteka. Ker je bil v njej udeležen uslužbenec Centra za varovanje in zaščito, primer obravnava specializirano državno tožilstvo, kjer so pojasnili, da je za nevarno vožnjo zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let. Ali bodo povzročitelja nesreče doleteli dodatni ukrepi, še ni znano.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Na Generalni policijski upravi so namreč pojasnili, da bo Center za varovanje in zaščito, ki deluje v okviru uprave za policijske specialnosti, o morebitnih ukrepih odločal po prejetih informacijah o dejstvih in okoliščinah nesreče. Moški naj bi po podatkih policije vozil pod vplivom alkohola.

Prometna nesreča se je prejšnjo sredo zgodila na štajerski avtocesti v bližini uvoza Šentrupert v smeri proti Ljubljani. Voznik osebnega vozila se je pri vožnji s pospeševalnega na vozni pas nepravilno vključil v promet, pri čemer je prišlo do trka s tovornim vozilom, ki ga je vozil madžarski voznik. Osebno vozilo je odneslo v jašek za odvodnjavanje meteornih voda, tovorno vozilo, ki je prevažalo 585 ovc, pa se je prevrnilo na brežino.

Na Policijski upravi Celje so zapisali, da ocena škode po prvih podatkih znaša približno 8000 evrov.

STA


Najbolj brano