Poštar povozil deklico

Poštar, ki je dopoldne raznašal pošto v Dolenjih Novakih, je na dvorišču hiše z avtom zadel otroka. Po naših podatkih je poštar z dvorišča speljeval in še ne dveletno deklico zadel s sprednjim delom vozila. Ranjeno deklico so oskrbeli idrijski reševalci, nato pa so jo s helikopterjem odpeljali v izolsko bolnišnico. Popoldne so nam na policiji povedali, da je deklica k sreči le laže poškodovana.

 Foto: STA
Foto: STA

DOLENJI NOVAKI > Nekoliko nevsakdanja nesreča se je zgodila ob pol enajstih dopoldne, ko je 45-letni moški, po naših podatkih poštar s cerkljanske pošte, po Dolenjih Novakih raznašal pošto. Med svojim delom je pripeljal na dvorišče stanovanjske hiše, menda dostavil pošto, nato pa se je usedel v avto in speljal z dvorišča. Pri tem je s sprednjim delom poštarskega avta zadel otroka.

Po naših informacijah gre za punčko, ki ni stara še niti dve leti. Kako se je ta znašla pred avtom, ali je nenadoma pritekla predenj ali pa je poštar zaradi njene višine ni mogel opaziti, policija danes ni poročala. Prav tako nismo uspeli izvedeti, kakšna je bila dinamika nesreče.

Na kraj nesreče so takoj poklicali idrijske reševalce, ki so deklico oskrbeli, nato pa poklicali na pomoč reševalno ekipo s helikopterjem.

Očitno je bil ravno takrat v zraku policijski helikopter, s katerim je ekipa nujne medicinske pomoči letela v izolsko bolnišnico po bolnika, in se je spotoma ustavila v Dolenjih Novakih ter pobrala poškodovano deklico. Zato so jo namesto v ljubljanski klinični center odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

K sreči so policisti novogoriškega operativno komunikacijskega centra iz Izole zgodaj popoldne prejeli vesele novice - da je namreč deklica v nesreči utrpela le obtolčenine in odrgnine. Udarec avta, ki je verjetno vozil z nizko hitrostjo, in padec na tla očitno nista bila silovita, tako da deklici ne bo treba dolgo ostati v bolnišnici.

Policisti so o dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in dežurnega tožilca, po prvih podatkih pa naj za dogodek ne bi okrivili nikogar. Dogodka ne bodo obravnavali niti kot prometno nesrečo, saj se je zgodil na hišnem dvorišču.

Poklicali smo tudi na cerkljansko pošto, kjer so za dogodek sicer vedeli, a o njem niso želeli govoriti. Napotili so nas na upravo Pošte Slovenije v Maribor. Tam nam je Megi Jarc, ki skrbi za odnose z javnostjo, potrdila, da se je njihovemu poštarju nesreča res pripetila in da jo iskreno obžalujejo.

DANIJEL CEK


Najbolj brano