Pijan je vozil po strugi reke

29-letnik iz Sežane je včeraj pregloboko pogledal v kozarec in se nato s sopotnikom odpravil na “adrenalinsko” vožnjo po rečni strugi v kampu Škoflje pri Divači.

 V Famljah je voznik zapeljal izven ceste na stransko cesto, 
kjer se je prevrnil na bok. Foto: Zgrs Sežana
V Famljah je voznik zapeljal izven ceste na stransko cesto, kjer se je prevrnil na bok. Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Obvestilo o tem so policisti prejeli ob 18.48. Vozilo so opazili v Famljah, od koder je z veliko hitrostjo odpeljalo proti Divači. V Famljah je voznik zapeljal izven ceste na stransko cesto, kjer se je prevrnil na bok. 29-letni voznik iz Sežane se je lažje poškodoval. Alkotest je pokazal 0,98 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog. Zaradi vožnje v naravnem okolju mu bodo izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

Na Maliji je nekdo v noči na nedeljo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kolo z motorjem znamke Yamaha, tipYQ50, modre barve, z registrsko številko LJ R3-271, vredno približno 500 evrov. V Kopru pa je nekdo s parkirišča avtobusno-železniške postaje Koper ukradel moped znamke Piaggio, tip C25D-00, vreden 700 evrov.

V koprskem nakupovalnem centru je nekdo ženski iz Pivke ukradel deanrnico (z dokumenti in 150 evri), ki jo je imela v otroškem vozičku. Oškodovana je za 300 evrov.

V Divači je nekdo vstopil v odklenjeno hišo in ukradel denarnico s 700 evri in vsemi dokumenti.

Ljubljančanka je zapeljala s ceste

V soboto ob 5. uri so policisti prejeli obvestilo, da je na relaciji Kozina - Gabrk v smeri proti Ljubljani prometna nesreča. Na kraju so ugotovili, da je 56-letna voznca osebnega avtomobila iz Ljubljane zapeljala s ceste. Pri tem se ni poškodovala, alkotest pa ji je pokazal 0.52mg/l. Izdali so ji plačilni nalog in ji zasegli vozniško dovoljenje.

Kurili so v naravnem okolju

V soboto opoldne so policisti v Pivki obravnavali domačina, ki je za hišo čistil okolico in kuril rastline. Takoj zatem so prejeli še obvestilo o neprijavljenem kurjenju trave pred predorom Kastelec, kjer je prav tako domačin kuril odpadlo vejevje. Glede na to, da je od 1. aprila razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, in zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, so policisti obema izdali plačilni nalog. Enako so ravnali tudi včeraj zoper domačina v Vrhovljah pri Sežani, ki je prav tako kuril travo, ne da bi upošteval razglasitev požarne ogroženosti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano