Petarda je moškemu eksplodirala v roki

Na območju Policijske uprave Maribor se je minulo noč zaradi pirotehničnih sredstev zgodilo več nesreč. Neznanec je v oškodovanca odvrgel petardo, ki ga je močno poškodovala. Ena oseba se je huje poškodovala pri prižiganju petard, domnevno pa je zaradi pirotehničnih sredstev zagorelo tudi ostrešje hleva, so sporočili s policijske uprave.

Na območju Policijske uprave Maribor se je minulo noč zaradi pirotehničnih sredstev zgodilo več nesreč.  Foto: Pu Nova Gorica
Na območju Policijske uprave Maribor se je minulo noč zaradi pirotehničnih sredstev zgodilo več nesreč.  Foto: Pu Nova Gorica

MARIBOR > Na območju Sladkega vrha je neznanec nekaj minut čez eno uro vrgel petardo v smeri oškodovanca. Ta je petardo v zraku prijel, da bi jo odvrgel od sebe, a mu je ta eksplodirala v roki in ga hudo poškodovala. Policisti zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve hude telesne poškodbe in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na mariborsko okrožno državno tožilstvo.

V Univerzitetni klinični center Maribor so po navedbah mariborskih policistov prav tako pripeljali osebo, ki se je huje poškodovala nekaj minut čez polnoč pri prižiganju baterije petard, saj je ta prehitro eksplodirala. Zaradi takojšnje eksplozije se osebi ni uspelo pravočasno umakniti in je delec eksplodirane baterije priletel v njeno oko.

Domnevno zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev je nekaj minut čez polnoč zagorelo ostrešje hleva na območju Kungote. Po ugotovitvah policistov je pogorelo ostrešje in približno 45 ton krme za živino, lastnik pa je živino rešil iz hleva. Zaradi požara je nastalo za približno 40.000 evrov škode. Policisti glede vzroka požara še zbirajo obvestila, sumijo pa, da je zagorelo zaradi nepravilne uporabe pirotehničnih sredstev.

V Mariboru je 20 minut čez polnoč neznanec odvrgel petardo kobra 320, ki je močnejšo eksplozivno telo. Močan pok je poškodoval tri okna na stavbi. Bombni tehniki so zavarovali delce eksplozivnih teles in odstranili eno neaktivirano eksplozivno telo, so še pojasnili na mariborski policijski upravi.

Poleg navedenih primerov so policisti obravnavali še sedem kršitev javnega reda in miru s pirotehničnimi sredstvi. Zaradi kršenja javnega reda in miru so do streznitve tudi pridržali dva kršitelja.

STA


Najbolj brano