Oče je padel v globel

V Kamniško-Savinjskih Alpah se je v sredo zgodila družinska tragedija. Okoliščine ljubljanski policisti in kriminalisti še preiskujejo, jutri bodo k preiskovalnemu sodniku zaradi suma kaznivega dejanja uboja pripeljali 27-letnika, ki je, kot kaže, po prepiru med plezanjem v globino pahnil svojega 49-letnega očeta.

Kamniško-Savinjske Alpe Foto: STA
Kamniško-Savinjske Alpe Foto: STA

KAMNIK > Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so jih v sredo okoli 13. ure obvestili o tragičnem dogodku v Kamniških Alpah, v katerem je moški umrl, drugi pa se je poškodoval. Ogled kraja so nadaljevali še danes, ugotovili so, da sta se pri plezanju v Kamniško-Savinjskih Alpah, na grebenu Zeleniške špice, sprla moška, stara 27 in 49 let. Spletni portal Kamnik.info je že v sredo zvečer poročal, da naj bi se v gore odpravila oče in sin.

“Med prepirom je prišlo tudi do uporabe fizične sile,” je pojasnila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. Poškodovanega 27-letnika so v dolino z vojaškim helikopterjem pripeljali gorski reševalci in ga predali ekipi nujne medicinske pomoči, kasneje pa so mu policisti zaradi suma kaznivega dejanja uboja odvzeli prostost. Ljubljanski kriminalisti so danes nadaljevali s preiskavo, jutri naj bi 27-letnika z ovadbo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. NR


Najbolj brano