Nesreči zaprli predor in prehitevalna pasova

Včeraj sta se na primorskih cestah skoraj sočasno zgodili prometni nesreči, v katerih so bili vpleteni vozniki tovornjakov. V predoru Panovec so zaradi nesreče obtičala tri tovorna vozila in trije avtomobili, na avtocesti pri razcepu Gabrk pa je tovorno vozilo zaneslo tako, da je prebilo varovalni ograji ob obeh prehitevalnih pasovih in k sreči obstalo tik pred avtocestnim portalom.

Hlodovino so  preložili na drugo tovorno vozilo in odpeljali iz predora Foto: Leo Caharija
Hlodovino so preložili na drugo tovorno vozilo in odpeljali iz predora Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, GABRK > Predor Panovec je bil včeraj popoldne zaprt približno štiri ure. V predoru se je zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh tovornih vozil in treh avtomobilov. Okoli 13. ure se je 38-letni voznik tovornjaka, na katerem je bila naložena hlodovina, iz novogoriške smeri peljal proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal v predor, je prikolico s tovorom zaneslo levo, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljal voznik tovornjaka, ki ga je zadela prikolica. Tovornjak je obrnilo postrani. 54-letni voznik se je laže poškodoval, odpeljali so ga na pregled v šempetrsko bolnišnico, a so ga kmalu odpustili v domačo oskrbo.

Za tem tovornjakom so iz smeri Rožne Doline pripeljali še trije vozniki z avtomobili in voznik tovornjaka. Njihova vozila so poškodovali hlodi, ki so zgrmeli s prikolice. Nihče pa se ni poškodoval.

Policisti so po nesreči uredili obvoz čez Ajševico, tako da večjih zastojev ni bilo. Novogoriški poklicni gasilci so protipožarno zavarovali prizorišče nesreče, odklopili akumulatorje in pomagali vozniku tovornjaka, da so njegovo vozilo nato zapeli in odpeljali. Voznik tovornjaka, ki je prevažal hlodovino, je nato ves tovor spustil na cesto, da so ga nato preložili na drugo tovorno vozilo in odpeljali. Delavci cestnega podjetja so počistili cestišče in okoli 17. ure so predor ponovno odprli za promet.

Na avtocesti med razcepom Gabrk in izvozom za Senožeče pa sta bila včeraj popoldne skoraj do večera zaprta oba prehitevalna pasova. 59-letnega makedonskega voznika tovornjaka, ki se je peljal iz Sežane proti Ljubljani, je okoli 13.40 med vožnjo zaneslo najprej na desno, nato pa ga je odbilo še v levo, tako da je zadel varovalno odbojno ograjo in prebil še ograjo ob prehitevalnem pasu na nasprotnem voznem pasu. Kabina tovornjaka se je ustavila že na robu prehitevalnega pasu na nasprotni strani ceste. Voznik je imel kljub vsemu srečo, saj se je ustavil tik ob avtocestnem portalu.

V tovornem delu je prevažal pripomočke za dializo, tovor se na srečo ni raztresel. Makedonskega voznika tovornjaka so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da se je huje poškodoval. V nesreči naj bi si zlomil rebra. Na prizorišču nesreče so policistom in reševalcem, nato pa tudi delavcem Darsa pomagali sežanski poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz PGD Senožeče. Skupaj jih je bilo osem. Vodja intervencije Ladislav Žiberna je povedal, da so pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanega voznika, kraj nesreče so zavarovali, nato pa so pomagali tudi delavcem podjetja Kopitar, ki so nasedlo tovorno vozilo najprej z dvigalom dvignili, nato pa z vlečnim vozilom odpeljali. SP


Najbolj brano