Natakar v Poreču brutalno pretepel nizozemskega turista

Potem ko se je v Poreču v nedeljo zvečer nizozemska družina potožila nad počasnostjo strežbe, jih je lastnikov sin najprej nagnal iz gostilne, nato pa pred očmi žene in štirih otrok skoraj do smrti pretepel 38-letnega Nizozemca. V torek ga je v bolnišnici obiskal Darko Lorencin, hrvaški minister za turizem.

 Foto: 24.Sata
Foto: 24.Sata

POREČ > Člani dveh nizozemskih družin so se v nedeljo zvečer odpravili na večerjo v gostilno Bijeli san v centru Poreča. Usedli so se na teraso ter naročili pijačo in jedačo. Pijačo so natakarji hitro prinesli, z jedačo pa so očitno imeli nekaj težav.

Ker se jim je zdelo, da čakajo predolgo, se je 38-letni Nizozemec, ki je prišel na večerjo z ženo in štirimi otroki, potožil natakarjem. Ker hrane čez nekaj časa kljub temu niso prinesli, se je Nizozemec še enkrat pritožil in naletel na osornega natakarja, ki jih je nagnal iz gostilne. Pri tem jim je zabrusil, da jim pijače ni treba plačati.

Nizozemci so se zato odpravili iz gostilne, vendar so jih natakarji ustavili, da morajo pijačo vseeno plačati. 38-letnik jim je odgovoril, da so jim pred tem rekli, da jim tega ni treba, kar je enega od natakarjev tako razburilo, da je začel na Nizozemca glasno kričati in ga zmerjati.

Med prepirom je Nizozemca z roko udaril v obraz, zaradi udarca pa je gost padel na tla kot pokošen. Po pričanju očividcev se je nato natakar ob pomoči svojih kolegov spravil nad Nizozemca in ga pred očmi njegove žene ter otrok surovo pretepel s kovinskim boksarjem. Prizoru so bili priča drugi gostje gostilne in mimoidoči domačini ter turisti.

Pred gostilno so kmalu prihiteli policisti in poreški reševalci, ki so hudo pretepenega in nezavestnega Nizozemca oskrbeli ter ga odpeljali na zdravljenje v reški klinični center. Po neuradnih informacijah mu je natakar zlomil spodnjo čeljust, nos, povzročil hud pretres možganov in odprto rano na glavi ter druge hude poškodbe. Njegovo življenje naj bi pred prihodom v bolnišnico viselo na nitki. V nedeljo naj bi ga na Reki že operirali in njegovo stanje stabilizirali. Policisti so medtem identificirali napadalca - gre za 23-letnega Hajdina B., sina lastnika gostilne, in zanj odredili pripor. Čaka ga kazenska ovadba, če bodo zdravniki potrdili, da je šlo za smrtno nevarne poškodbe, lahko tudi zaradi poskusa uboja.

V torek je ranjenega Nizozemca obiskal hrvaški minister za turizem Darko Lorencin. Za napad se mu je opravičil in mu ponudil plačilo vseh stroškov zdravljenja. DC


Najbolj brano