Dež bi bil zelo dobrodošel

Razmere na območju požara, s katerim se na območju Črnega Kala gasilci borijo od nedelje, so po ocenah vodje intervencije Denisa Slavca v redu in večjih težav za zdaj ni. Požar je lokaliziran, manjša žarišča, ki se pojavljajo, pa za zdaj uspešno gasijo. “Če bo šlo tako naprej, bomo glavnino intervencije danes zaključili,” ocenjuje Slavec.



Profesionalni in prostovoljni gasilci se ob podpori Slovenske 
vojske z ognjem borijo že vse od nedelje popoldne. Foto: Danijel Cek
Profesionalni in prostovoljni gasilci se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borijo že vse od nedelje popoldne. Foto: Danijel Cek

ČRNI KAL > Požarišča požara, ki je zajel območje kraškega roba pri Črnem Kalu, gasilci intenzivno zalivajo, da ne bi prišlo do sprememb. Za sredo je sicer napovedan dež, ki bi gasilcem olajšal delo. Denis Slavec je spomnil, da je na tem območju zelo malo padavin, a bo odvisno, kje in kolikšna bodo krajevna neurja.

“Če bi dež padel na območju požara, bi to bilo zelo dobro,” je dejal, a dodal, da ostajajo aktivni z zalivanjem žarišč. Trenutno je pri gašenju po njegovih besedah aktivnih 242 gasilcev, trije helikopterji in letalo.

Profesionalni in prostovoljni gasilci se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borijo že vse od nedelje popoldne. Požar, ki je izbruhnil ob železniški progi med Črnotičami in Zanigradom, je po dosedanjih ocenah zajel približno 350 hektarjev zemljišč in je tako eden največjih požarov na tem območju.

Železniško progo med Divačo in Koprom so sicer ponovno odprli že v ponedeljek. Konec meseca naj bi se vodstvo Slovenskih železnic sicer sestalo z gasilci in domačini, da bi preučili uvedbo ukrepov za zmanjšanje požarne ogroženost ob progi.

Preberite še: Pod robom mirno, nad robom katastrofično

STA


Najbolj brano