Med poskusom bega v policijsko vozilo

V četrtek je brez skuterja ostal 17-letni Koprčan, ki je po Izoli bežal pred policisti, med poskusom pobega pa je trčil v odbijač policijskega vozila.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

IZOLA, LUCIJA > V četrtkovih dopoldanskih urah so policisti v Izoli vozili za neregistriranim in predelanim skuterjem znamke piaggio. Med vožnjo je voznik storil več prekrškov. Policisti so ga poskušali ustaviti na Prešernovi in Industrijski cesti, vendar jim to ni uspelo. Ustavili so ga v Kosovi ulici, pri manevriranju vzvratno oziroma med poskusom pobega pa je 17-letni Koprčan trčil v odbijač službenega vozila policije.

Med preverjanjem evidenc so policisti ugotovili, da Koprčan ne premore vozniškega dovoljenja, zaradi enakega prekrška pa so ga v preteklosti že obravnavali. Skuter so mu zasegli, zoper njega pa bodo spisali obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, neregistriranega vozila, pa tudi zato, ker ni ustavil in je vozil brez čelade, ni nakazoval smeri vožnje, ker je vozil po nasprotnem pasu in povzročil prometno nesrečo. SK


Najbolj brano