Kradla sta gradbene stroje

Koprski kriminalisti so zaključili obsežnejšo preiskavo s področja avtomobilske kriminalitete, ki so jo vodili zoper dva državljana Slovenije, ki sta utemeljeno osumljena storitve najmanj treh kaznivih dejanj tatvin delovnih strojev in njihove opreme.

 Foto: Pu Koper
Foto: Pu Koper

IZOLA > Sredi aprila je policija dobila obvestilo, da je neznanec na območju gradbišča ob avtocesti med Postojno in Razdrtim ukradel delovni stroj znamke Takeuchi TB250, vreden več kot preko 80.000 evrov. V obsežni kriminalistični preiskavi, pri kateri so kriminalisti pri dveh osumljencih opravili skupno deset hišnih preiskav, so kriminalisti našli omenjeni delovni stroj, poleg tega pa še enega znamke Takeuchi, ukradenega v maju na območju Murske Sobote, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Avtomobilska kriminaliteta na območju koprske policijske uprave ne predstavlja večjega varnostnega tveganja. V lanskem letu so zaznali skoraj 10-odstotni upad tovrstnih kaznivih dejanj. Medtem ko so v letu 2014 obravnavali 82 tatvin motornih vozil, jih je bilo lani 74, od tega so 34 vozil našli. Med ukradenimi vozili je bilo največ, kar 47, enoslednih vozil, pretežno skuterjev, osebnih vozil je bilo 21, tovornih pa šest.

Ugotovili so, da je osumljeni 43-letnik 21. junija s tovornim vlečnim vozilom, ki je last njegovega podjetja, prišel do makadamskega parkirišča pred bencinskim servisom nad Izolo in tam ukradel tovorno prikolico znamke Bertoja, namenjeno za prevoz gradbene mehanizacije. S tem je lastnika oškodoval za približno 55.000 evrov. V torek so ga privedli pred preiskovalnega sodnika koprskega sodišča, ki je zoper njega odredil pripor. Drugi osumljenec, 33-letni državljan Slovenije, se bo za navedena kazniva dejanja zagovarjal s prostosti.

Spletno uredništvo


Najbolj brano