Izolan v izolski bolnišnici grozil, da bo prišel s pištolo

S skrajno neokusnimi grožnjami je 73-letni Izolan v izolski bolnišnici poskrbel za precejšen preplah. Ker ni bil zadovoljen, da sta ga pregledali le medicinski sestri, je zagrozil, da bo šel domov po pištolo in vse postrelil. Policista sta ga vklenila, na koncu pa spustila in ga kaznovala zaradi kršitve javnega reda in miru.

73-letni Izolan je danes dopoldne v izolski bolnišnici poskrbel za novo razburjenje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
73-letni Izolan je danes dopoldne v izolski bolnišnici poskrbel za novo razburjenje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Dober teden po smrtonosnem strelskem pohodu 70-letnega Darka Gregoriča iz Sv. Antona je 73-letni Izolan danes poskrbel za novo razburjenje in preplah v izolski bolnišnici. Po neuradnih podatkih naj bi Izolan prišel na pregled v okulistično ambulanto, kjer naj bi ga sprejeli in pregledali medicinski sestri.

Izolan naj ne bi bil zadovoljen, da sta ga pregledali sestri in ne zdravnica, zato naj bi se razburjal in kričal. Sestri sta mu skušali dopovedati, da gre le za preliminarne preglede in da ga bo pregledala tudi zdravnica, vendar se nesramni Izolan ni pustil prepričati.

Vsem naj bi zabrusil, da ni čudno, da jih streljajo, nato pa je zagrozil, da bo šel tudi sam domov po orožje. Takrat so iz bolnišnice poklicali na pomoč policijo. Policista sta prišla v bolnišnico, našla Izolana, ga vklenila in odvlekla iz bolnišnice.

Na prostem naj bi ga pregledala in ugotovila, da pri sebi nima ne orožja ne drugih nevarnih predmetov. Nato naj bi se vendarle pomiril. Policista sta mu napisala kazen zaradi kršenja javnega reda in miru ter ga spustila. Nato naj bi spet odšel pred okulistično ambulanto in mirno počakal na pregled.

V izolski bolnišnici vse bolnike, naročene na preglede in posege, pozivajo k strpnosti in spoštovanju strokovno predpisanega načina dela. Tudi zdravstveno ministrstvo vse ljudi poziva k strpnosti in kulturnemu dialogu. Na voljo je pritožna knjiga, pritožbe lahko posredujete tudi po elektronski pošti. Vse sproti obravnavajo. DC


Najbolj brano