Iz kleti so ukradli pršute

Ponoči je nekdo vlomil v klet ene od hiš na območju Renč. Ukradel je devet pršutov in panceti. S tem je neznanec lastniku povzročil za približno 1000 evrov škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Fotografija je simbolična. Foto: Sašo Dravinec
Fotografija je simbolična. Foto: Sašo Dravinec

PRIMORSKA > Včeraj ob 19.20 uri je bila policija obveščena o delovni nesreči v enem od podjetij v Spodnji Idriji. Pri vlivanju vroče zlitine aluminija v kalup se je poškodoval 26-letni delavec. Kasneje so mu v ZD Idrija nudili ustrezno zdravniško pomoč in je bil nato napoten na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po prvih ugotovitvah se je delavec zaradi polite vroče zlitine predvidoma lažje poškodoval. V zvezi z omenjeno zadevo so bile obveščene tudi druge pristojne službe. Idrijski policisti bodo v zvezi z delovno nesrečo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Po trku je pobegnil

Včeraj ob 20.49 je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom v okolici Idrije (v Zali), ki jo je zaradi nepravilnosti pri prehitevanju povzročil 50-letni voznik avtomobila. Ta je med prehitevanjem trčil v drugo osebno vozilo, po prometni nesreči pa je nadaljeval z vožnjo proti Logatcu, kjer so ga pri križišču za Kalce ustavili logaški policisti.

Tam so novogoriški prometni policisti omenjenemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so 50-letnemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Na kraju prometne nesreče je nastala oziroma bila ugotovljena tudi materialna škoda (poškodovan marker na vozišču in ena rumena utripajoča mobilna akumulatorska svetilka). Zoper voznika avtomobila bodo novogoriški prometni policisti zaradi storitve večih kršitev cestnoprometnih predpisov podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Sumijo, da gre za drogo

Policisti so med vikendom na območju Nove Gorice imeli v postopku dva državljana Italije, stara 24 in 20 let. 24-letniku so policisti v postopku zasegli snov, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (MDMA), drugemu, 20-letniku pa so policisti zasegli rastlino, za katero prav tako sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo snov in rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo v nadaljnjem postopku potrjeno, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper oba državljana Italije uvedli hitri postopek z odločbo.

Natočil gorivo, računa pa ni poravnal

V soboto okoli 21. ure so bili policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Neznani moški je na enem od točilnih mest natočil slabih 22 litrov dizelskega goriva, računa za natočeno gorivo pa ni poravnal. S kraja je odpeljal z osebnim vozilom znamke toyota z italijanskimi registrskimi številkami. S tem je gospodarsko družbo oškodoval za približno 27 evrov. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom tatvine ustrezno ukrepali.

Zakonca sta se sprla

Ponoči so policisti v enem od naselij v širši okolici Tolmina obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer je prišlo do spora med zakoncema. Policisti so moškemu zaradi neprimernega vedenja izdali plačilni nalog.

Ukradli kolo z motorjem

Včeraj v zgodnjih večernih urah so policisti obravnavali tatvino kolesa z motorjem pred enim od gostinskih lokalov v Desklah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkirišča enega od lokalov ukradle skuter znamke malaguti 50, letnik 2013, črne barve z italijanskimi registrskimi številkami. Nepridiprav je s tem protipravnim ravnanjem lastnika iz Gorice oškodoval za približno 400 evrov. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo.

Vlomili v avtomobil

V soboto popoldne je bila policija obveščena o vlomu na parkirišču pri vstopnem mestu k reki Soči blizu naselja Srpenica. Neznanec je pristopil do parkiranega in zaklenjenega avtomobila znamke VW Golf z nemškimi registrskimi številkami. Iz vozila je ukradel digitalni notesnik znamke kindle, denarnico in druge dokumente oškodovanke. Oškodovanki iz Nemčije je povzročil za približno 100 evrov škode. Bovški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Voznica je napihala

Včeraj ob 1.23 so policisti na območju Kobarida imeli v postopku 37-letno voznico avtomobila in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


Najbolj brano